Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση του τουρισμού από την Μεγάλη Βρετανία στην Κέρκυρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Νοέμβριος 2001, 00:00

Αποστολή WTM<.> 2001 - Λονδίνο: Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία, World Travel Market 2001, η Κέρκυρα<.> ανακοίνωσε<...>

ότι οι επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία προς το νησί έχουν σχεδόν διπλασιασθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Κέρκυρας (AOCTA) αναμένεται και νέα αύξηση των αφίξεων το 2002.

Ο πρόεδρος της ένωσης κ. Γιώργος Δούκας ανακοίνωσε ότι παρά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου περιμένει αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το νησί είναι ένας ασφαλής προορισμός. Ακόμα, πρόσθεσε ότι το 1996 είχαν επισκεφθεί το νησί 250.000 Βρετανοί ενώ το 2000 έφθασαν τις 490.000.

Από τις 26 Μαίου μέχρι τις 7 Ιουνίου του 2002, θα επισκεφθούν την Κέρκυρα τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς λογοτεχνίας, μεγάλοι δημοσιογράφοι, και επιστήμονες που θα παραβρεθούν στα εγκαίνια του Durrell School της Κέρκυρας. Η σχολή, που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, θα προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς νέους, και όχι μόνο, να δουν την Κέρκυρα όπως την είδαν οι Lawrence και Gerald Durrell που έζησαν εκεί από το 1935-1939. Στην σχολή Durrell θα γίνονται διαλέξεις από γνωστούς καθηγητές σε αντικείμενα όπως η λογοτεχνία, η οικολογία, οι τέχνες, και οι επιστήμες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top