Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Σε απεργία προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Ιούλιος 2015, 09:59

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκοί φορείς μελετούν σχέδια εκτροπής της κυκλοφορίας από το FIR Αθηνών, λόγω της δυσκολίας διαχείρισης της αυξημένης ζήτησης και τις ελλείψεις σε προσωπικό και τη μη συντήρηση και αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.


Η ΕΕΕΚΕ στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε στην Αθήνα την 1η Απιρλίου 2015, είχε έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν στην εναέρια κυκλοφορία, λόγω της αυξημένης κίνησης κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Έτσι, ενώ η κυκλοφορία καταγράφει ρεκόρ στον αριθμό εξυπηρετούμενων αεροσκαφών ανά 24ωρο (3.460 αεροσκάφη την Κυριακή 19 Ιουλίου), οι καθυστερήσεις βαίνουν ανησυχητικά αυξανόμενες.

“Τα προβλήματα και οι αιτίες των καθυστερήσεων είναι σε όλους γνωστές. Οι ελλείψεις προσωπικού, η ανυπαρξία κονδυλίων για συντήρηση και αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η απουσία σχεδίου θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΥΠΑ, μετά τη βέβαιη πλέον παραχώρηση των αεροδρομίων, η μη στελέχωση της κρίσιμης θέση του υποδιοικητή Αεροναυτιλίας στη ΥΠΑ είναι μόνο μερικά από αυτά, που, σε συνάρτηση με τις αλλαγές ροών της κυκλοφορίας, λόγω της κρίσεως στην Ουκρανία και την αυξημένη ζήτηση, οδηγούν τους ευρωπαϊκούς φορείς στη μελέτη σχεδίων εκτροπής της κυκλοφορίας από το FIR Αθηνών, με ορατό πλέον τον κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας”, επισημαίνει η ΕΕΚΕ.

“Η εξέλιξη αυτή, πέρα από την εθνική της διάσταση, πρτοκαλεί και σημαντική απώλεια εσόδων για τη χώρα.

Κάτω από άλλες συνθήκες, θα αρκούσε η προκήρυξη μιας απεργιακής κινητοποίησης για να καταδείξει το πρόβλημα. Έχουμε όμως δηλώσει, χωρίς να παραιτηθούμε, πως εις το εξής θα κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος με μεγάλη φειδώ και το εννοούμε.

Επειδή όμως οι καιροί δεν επιτρέπουν κανέναν εφυσηχασμό και μάλιστα εν όψει της επικείμενης ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του προγράμματος για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, αποφασίσαμε ως ΔΣ της ΕΕΕΚΕ να θέσουμε κάθε υπεύθυνο ενώπιον των ευθυνών του, και μάλιστα δημόσια.

Καλούμε τον υπουργό Μεταφορών να αρχίσει άμεσα τη διαδικασία διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου του Παρόχου Αεροναυτιλίας, το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει επίσημα.

Σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να αποφύγουμε ‘ασύντακτες μεταρρυθμίσεις’, που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της Υπηρεσίας και των εργαζομένων και θα οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top