Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Μ. Κόνσολας: Πάνω από 2 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τα παράνομα τουριστικά καταλύματα

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Ιούλιος 2015, 13:42

Η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει ένα λάθος που διέπραξε και να επαναφέρει το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης της νομιμότητας λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Η κατάργησή του ενθαρρύνει και διευκολύνει τη λειτουργία των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, λέει ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.


Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την επιβολή κυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς άδεια, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει τερατώδες το ύψος της φοροδιαφυγής από τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, αφού ο τζίρος τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε βίλες, κατοικίες και καταλύματα που λειτουργούν χωρίς άδεια και οι κρατήσεις γίνονται μέσω ιστοσελίδων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στηλιτεύει τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία καταργήθηκε το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης νομιμότητας για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, χωρίς να αντικατασταθεί από ένα νέο πλαίσιο πιστοποίησης της νομιμότητας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη διενέργεια εντατικών ελέγχων και την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα.

Σε δήλωσή του, επισημαίνει: “Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, που πληρώνουν φόρους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, απαιτούν από την Πολιτεία να παρέμβει δυναμικά και ουσιαστικά στο πρόβλημα.
Η λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Ιδιαίτερα όταν ο ετήσιος τζίρος υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει απώλεια φορολογικών εσόδων.

Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να επανορθώσει ένα λάθος που διέπραξε και να επαναφέρει το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης της νομιμότητας λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Η κατάργησή του ενθαρρύνει και διευκολύνει τη λειτουργία των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top