Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Λάβρος ο Δήμος Κω κατά Τ. Χριστοδουλοπούλου για τους πρόσφυγες στο νησί

Τατιάνα Ρόκου - 03 Αύγουστος 2015, 12:04

Ο Δήμος Κω κατηγορεί την αναπλ. υπουργό ότι στην Κω "εγκατέστησε τους πρόσφυγες σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτήριο, τους άφησε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού χωρίς τροφή και υγειονομική παρακολούθηση εδώ και 3 μήνες. Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες σιτίζονται χάρη στην Ένωση Ξενοδόχων και τους μικροεπιχειρηματίες της Κω".


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση σχετικά με όσα υποστήριξε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κω, στην κρατική τηλεόραση:
 
Ο δήμαρχος Κω έχει ξεκάθαρες θέσεις, αλλά κυρίως προτάσεις, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Έχουν κατατεθεί δημόσια και γραπτά, μπορεί να τις αναζητήσει και να τις κρίνει ο πολίτης.
 
Όλα όσα υποστηρίζει η κ. Χριστοδουλοπούλου είναι ανακριβή και την εκθέτουν.
 
Στη διϋπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Πρωθυπουργού, τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο μέτρο που ανακοινώθηκε ήταν η άμεση μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου προφανώς το έχει ξεχάσει ή κάνει ότι το έχει ξεχάσει αν και ήταν παρούσα.
 
Να της υπενθυμίσουμε επίσης ότι αν κάποιος προανήγγειλε μίσθωση πλοίου για τη μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από τα νησιά, αυτή ήταν η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου με δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό ‘Στο Κόκκινο’, αλλά και στο ΑΠΕ στις 15 Απριλίου. Και αυτό το έχει ξεχάσει η κα υπουργός με την ασθενή και επιλεκτική μνήμη.
 
Επειδή δεν έχουμε υποστεί συλλογική αμνησία, η κα Χριστοδουλοπούλου οφείλει να μην προκαλεί τους πολίτες της Κω.
 
Οι εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση του μεταναστευτικού είναι δεδομένες:
- Με το δημόσιο λόγο της λειτούργησε και λειτουργεί ως κράχτης για να έρθουν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.
- Στην Κω εγκατέστησε τους πρόσφυγες σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτήριο, τους άφησε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού χωρίς τροφή και υγειονομική παρακολούθηση εδώ και 3 μήνες. Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες σιτίζονται χάρη στην Ένωση Ξενοδόχων και τους μικροεπιχειρηματίες της Κω. Μέχρι πότε όμως;
- Εδώ και τρεις μήνες το Υπουργείο της κ. Χριστοδουλοπούλου, αποφεύγει να αναλάβει τη διαχείριση του κτηρίου στο οποίο η ίδια εγκατέστησε τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες. Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό, είναι εύλογο γιατί δεν αναλαμβάνει τη διαχείριση του κτηρίου.
 
Η κ. Χριστοδουλοπούλου προΐσταται ενός ανύπαρκτου Υπουργείου, χωρίς δομές και χωρίς πόρους. Ο ρόλος της είναι διακοσμητικός όταν δεν είναι καταστροφικός, όπως στην περίπτωση της Κω.
 
Οι παράνομοι μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες και οι πρόσφυγες που αποτελούν τουριστική ατραξιόν, είναι δικές της φράσεις και ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.
 
Αυτό το οποίο έκανε η κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν να δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα στην Κω. Για να αποπροσανατολίσει ζητά από την αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα που αυτή δημιούργησε”.
 
Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη της κας Χριστοδουλοπούλου στην εφημερίδα “Θέμα” και στην ερώτηση το τι θα έλεγε σε έναν τουρίστα που έχει κλείσει τις διακοπές του στη Λέσβο απάντησε: “Ο τουρίστας γνωρίζει πού έρχεται. Κατά συνέπεια δεν νομίζω ότι έρχεται κανείς και αιφνιδιάζεται. Εξάλλου οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν παραξενιές. Πάνε στην Ινδία όπου πεθαίνουν τα παιδιά στον δρόμο - δεν έχω δει να έχει ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα. Πάνε στην Αίγυπτο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι στα νεκροταφεία. Γιατί δηλαδή, τι θα κάνει ο Σύρος σε αυτόν που πάει για μπάνιο; Δεν ξέρω εσείς τι διακοπές κάνετε... Υπάρχουν και πολυτελή ξενοδοχεία που είναι περιορισμένα και δεν βλέπουν τίποτα. Και αυτό που λέω το επαναλαμβάνω: Δεν πάει κανείς πουθενά χωρίς να γνωρίζει. Στην Αθήνα δηλαδή την Ομόνοια έρχεται να δει; Ούτε την πλατεία Βικτωρίας. Θα έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα φέτος. Ρωτήστε λοιπόν αυτούς και όχι εμένα”. 
 
Η υπουργός ζήτησε ακόμη την κατανόηση των ανθρώπων που ζουν στα νησιά από τον τουρισμό και πλήττονται… “Ζητώ την κατανόησή τους. Πιστεύω ότι δείχνουν υπερβολική κατανόηση γιατί είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει την προσφυγιά και γι’αυτό έχουν κατανόηση, ανεξάρτητα από τους ανθρώπους που ενδεχομένως τους διοικούν στα διάφορα νησιά και είτε για πολιτικούς είτε για άλλους λόγους βγάζουν πύρινους λόγους. Οι άνθρωποι αυτοί και αλληλεγγύη δείχνουν και υπομονή. Ξέρουν ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το επιλέξουμε ή όχι. Η άλλη λύση που έχουμε είναι στον Έβρο όπου βάλαμε το τείχος. Στη θάλασσα η άλλη επιλογή που έχουμε είναι να τους πνίγουμε. Και όσο είμαι εγώ υπουργός και όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αυτή η επιλογή δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ”.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top