Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η ABTA υποστηρίζει τις νομικές ενέργειες εναντίον της Lufthansa

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Αύγουστος 2015, 10:01

Η ABTA (Association of British Travel Agents) στέκεται στο πλευρό της ECTAA (European Travel Agents' and Tour Operators' Association) στην επίσημη καταγγελία που έχει καταθέσει κατά του νέου τέλους στα GDS της Lufthansa.


Η ABTA (Association of British Travel Agents) ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να υποστηρίξει την ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association) στην επίσημη καταγγελία που έχει καταθέσει κατά του νέου τέλους στα GDS της Lufthansa.
 
Η ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association) έχει υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών, υποστηρίζοντας ότι η Lufthansa παραβιάζει τον κώδικα συμπεριφοράς των GDS στα πλαίσια των κανονισμών της ΕΕ. Ως γνωστόν η αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει θεσπίσει τέλος κράτησης 16 ευρώ για τους τουριστικούς πράκτορες που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Επιπλέον, θα εξετασθεί αν αυτό το τέλος παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.
 
Εκτός από την αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές, η νέα επιβάρυνση θα μπορούσε να θέσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό”, δήλωσε ο υπεύθυνος της ABTA, και συνέχισε τονίζοντας ότι “η ανακοίνωση της Lufthansa έγινε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και αποτελεί ένα βήμα προς τα πίσω για τους ΙΑΤΑ πράκτορες απομακρύνοντας τους από την εύκολη συνδεσιμότητα, τη διαφάνεια και τη συγκρισιμότητα των ενιαίων συστημάτων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιπλέον χρόνος και αυξημένο κόστος για να γίνουν οι κρατήσεις. Η ABTA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα μέλη της και να τα ενημερώνει για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις”.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top