Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα με τη trivago
Προορισμοί

Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα με τη trivago

Η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων αυτό το μήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή που ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21% χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αλλά 25,6% υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο.

Οι ελληνικοί προορισμοί αποτελούν και για το τρέχον καλοκαίρι αγαπημένη επιλογή πολλών ξένων τουριστών. Μάλιστα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της trivago, πολλοί ξένοι λαοί ενισχύουν το ενδιαφέρον τους φέτος ακόμη περισσότερο. Πόσο τους κοστίζει, όμως, η διαμονή για το μήνα Αύγουστο; Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε άλλους ελληνικούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Αύγουστο 2015, για διεθνείς αλλά και εθνικούς προορισμούς.
Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:
Η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων αυτό το μήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή που ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21 τοις εκατό χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αλλά 25,6 τοις εκατό υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Την ίδια μέση τιμή φαίνεται να διαμορφώνουν και οι ξενοδοχειακές τιμές της πορτογαλικής πρωτεύουσας, με τα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα να έχουν 0,9 τοις εκατό μείωση συγκριτικά με τον Ιούλιο και αύξηση 8,7 τοις εκατό, βάσει των περσινών αντίστοιχων τιμών.
Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους κατά μέσο όρο 476 ευρώ, 10,2 τοις εκατό περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και 7 τοις εκατό υψηλότερα συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσό. Τις πέντε πρώτες θέσεις με τις υψηλότερες τιμές, μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών πόλεων που εξετάστηκαν, καταλαμβάνουν, μετά το Μονακό, το Εδιμβούργο, η Γενεύη, το Λονδίνο και η Βενετία. Η Αθήνα βρίσκεται στην 28η θέση, ενώ ακόμη πιο χαμηλά συναντάται το Πόρτο, η Σεβίλλη και η Βαλένθια.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:
Τη λίστα με το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Αυγούστου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών
Με το καλοκαίρι να είναι τώρα στην κορύφωσή του, παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον στις μέσες τιμές που διαμόρφωσαν τα ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές, με μικρές ωστόσο μεταβολές σε μηνιαία και ετήσια βάση. Η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ. Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρούνται στην Πάρο, με τη μέση τιμή, ωστόσο, να παραμένει σε λογικά για την εποχή επίπεδα.
Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των νησιών του Ιονίου, τα οποία πραγματοποίησαν είτε μικρές αυξήσεις, είτε μειώσεις. Αντίστοιχα καλό επίπεδο τιμών διατηρούν και οι κρητικές περιοχές. Τέλος, στην Ήπειρο, η Πάργα αύξησε τις ξενοδοχειακές τιμές της μόνο κατά πέντε περίπου τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Αύγουστο:
*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024