Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Bed & Breakfast

Αυξάνονται οι πελάτες που προτιμούν Bed & Breakfast στις διακοπές τους

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Αύγουστος 2015, 09:38

Τους τελευταίους έξι μήνες, ο αριθμός των δωματίων και διαμερισμάτων στην ιστοσελίδα της Bedandbreakfast.eu αυξήθηκαν κατά 18%. Η έρευνα που έγινε για το 2014 από την Bedandbreakfast.eu μαζί με το Πανεπιστήμιο Stenden μεταξύ 3.704 ιδιοκτητών καταλυμάτων έδειξε αύξηση των κρατήσεων κατά 39%.


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την ιστοσελίδα Bedandbreakfast.eu, μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στο κόσμο με κρατήσεις για B&B, και το Πανεπιστήμιο Stenden της Ολλανδίας, οι κρατήσεις τύπου B&B, Bed and Breakfast, δείχνουν πολύ μεγάλη αύξηση στη ζήτηση. 
 
Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο αριθμός των κρατήσεων στον κόμβο ήταν 39% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ ο αριθμός των καταλυμάτων αυξήθηκε κατά 18%. Ειδικά ζευγάρια χωρίς παιδιά επιλέγουν bed & breakfast, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Bedandbreakfast.eu.
 
Συνοψίζοντας, τα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας είναι:
- Η μέση τιμή του δωματίου για τα ευρωπαϊκά καταλύματα που εμφανίζονται στην Bedandbreakfast.eu ανέρχεται στα 76,46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.
- Ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών των καταλυμάτων είναι 16.700 ευρώ.
- Κατά μέσο όρο, ένα ευρωπαϊκό κατάλυμα τύπου BB έχει 5,2 δωμάτια και 7,6 κρεβάτια.
- Το 40 % αυτών των καταλυμάτων ξεκίνησε μετά το 2011.
- Τα καταλύματα τυπου Bed & breakfasts επισκέπτονται συνήθως ζευγάρια χωρίς παιδιά, φτάνοντας στο 41% του συνόλου των πελατών τους.
- Το ένα τέταρτο από τους επισκέπτες που μένουν σε τέτοιου τύπου καταλύματα ταξιδεύει για επαγγελματικούς σκοπούς.
 
Η δημοτικότητα και η επιτυχία των καταλυμάτων τύπου B&B οφείλεται στην πολύ καλή σχέση προϊόντος και τιμής ή όπως λέγεται value for money. 
 
Τα B&B καταλύματα είναι φθηνότερα από τα ξενοδοχεία, αλλά προσφέρουν την ίδια άνεση. Εκτός αυτού, μια σαφής τάση είναι ότι οι τουρίστες επιλέγουν να κάνουν ένα ταξίδι με κοινωνικό χαρακτήρα. Θέλουν να περάσουν τη νύχτα σε ένα κατάλυμα με τοπικό χαρακτήρα και πραγματικά να γνωρίσουν την περιοχή. Τα καταλύματα τύπου BB προσφέρουν μια προσωπική εμπειρία, την οποία και αναζητούν οι ταξιδιώτες” λέει ο Hanny Arens, ιδρυτής της ιστοσελίδας Bedandbreakfast.eu.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top