Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air Serbia καταθέτει εκ νέου αίτημα για πτήσεις Σερβία- ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Αύγουστος 2015, 12:54

Οι πρώτες απευθείας πτήσεις από τη Σερβία προς τις ΗΠΑ ύστερα από 25 χρόνια θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2015 ή με την έναρξη του 2016.Ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας, Air Serbia ζήτησε εκ νέου άδεια “αλλοδαπού αερομεταφορέα” από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, εφόσον της χορηγηθεί, θα επιτρέψει στην εταιρεία να παρέχει τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις αεροπορικών μεταφορών προσώπων, πραγμάτων και ταχυδρομείου σε οποιαδήποτε και σε όλες τις διαδρομές που έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τη νέα συμφωνία “Open Skies” μεταξύ ΗΠΑ - Σερβίας.

Με την αίτηση της, η εταιρεία αναφέρει ότι θα παράσχει κατ’αρχήν δρομολόγια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συμφωνία κοινού κωδικού με την Air Berlin μέσω Γερμανίας, με απώτερο στόχο να προσφέρει τις δικές της πτήσεις αργότερα.

Η αίτηση αυτή κατατίθεται από την Σερβία προς τις ΗΠΑ για δεύτερη φορά, καθώς η σερβική αεροπορική εταιρεία είχε ζητήσει δικαιώματα κοινού κωδικού από τις αμερικανικές αρχές τον Οκτώβριο του 2013, αλλά η αίτηση αυτή είχε απορριφθεί, μετά από έντονη αντίδραση από την Delta Air Lines.

Η Air Serbia ζητά να αποκτήσει το δικαίωμα τα τοποθετήσει τον κωδικό “JU” και στα δρομολόγια της Air Berlin από το Βερολίνο προς το Σικάγο, το Μαϊάμι και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς και από το Dusseldorf στη Νέα Υόρκη. Στην αίτησή της ο σερβικός αερομεταφορέας δηλώνει ότι “ενώ η Air Serbia αρχικά προτείνει να παράσχει τακτικές αεροπορικές υπηρεσίες από το Βελιγράδι προς Νέα Υόρκη, Σικάγο και Μαϊάμι, σύμφωνα με μια συμφωνία κοινού κωδικού με την Air Berlin”. Και προσθέτει: “Η Air Σερβία έχει όλα τα προσόντα για την παροχή αυτής της υπηρεσίας, η οποία θα προσφέρει σημαντικά στον ανταγωνισμό στην αγορά αεροπορικών μεταφορών ΗΠΑ - Σερβίας και θα είναι πλήρως συνεπής με το δημόσιο συμφέρον”.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο υπέγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ του Σέρβου υπουργού Μεταφορών & Υποδομών Zorana Mihajlovic και του Αμερικανού πρέσβη στη Σερβία, Michael Kirby. Οι πρώτες απευθείας πτήσεις από τη Σερβία προς τις ΗΠΑ ύστερα από 25 χρόνια θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2015 ή με την έναρξη του 2016.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top