Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτους 22 οι νεκροί από τη χθεσινή βόμβα στην Μπαγκόγκ – στόχος ο τουρισμός
Ταϊλάνδη

Στους 22 οι νεκροί από τη χθεσινή βόμβα στην Μπαγκόγκ – στόχος ο τουρισμός

Το ιερό σημείο Erawan Shrine -που εξερράγη η βόμβα- είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές προσκύνημα στον ινδουιστικό θεό Brahma, όπου το επισκέπτονται χιλιάδες βουδιστές θιασώτες κάθε μέρα. Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο μέσα από εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ και περιβάλλεται από τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Bόμβα εξερράγη κοντά σε ένα τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, σε πολυσύχναστο μέρος. Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20 και τουλάχιστον 123 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Δώδεκα θύματα έχασαν τη ζωή τους επι τόπου, και έξι άλλοι πέθαναν αργότερα στο Ιατρικό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης Erawan. Μεταξύ των θυμάτων είναι και υπήκοοι από την Κινα, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Ο υπουργός Άμυνας Prawit Wongsuwon είπε ότι οι βομβιστές είχαν “στόχο τους αλλοδαπούς και ήθελαν να βλάψουν τον τουρισμό και την οικονομία, αλλά θα τους κυνηγήσουμε”.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (12:00 GMT), όπου μια βόμβα μάλλον πάνω σε μοτοσικλέτα εξερράγη με 3 κιλά ΤΝΤ.

H “Bangkok Post” αναφέρει ότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον μία ακόμη βόμβα εξουδετερώθηκε από αξιωματούχους στην περιοχή Ratchaprasong, μια περιοχή γεμάτη με ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

Το ιερό σημείο Erawan Shrine είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές προσκύνημα στον ινδουιστικό θεό Brahma, όπου το επισκέπτονται χιλιάδες βουδιστές θιασώτες κάθε μέρα. Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο μέσα από εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ και περιβάλλεται από τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Το κεντρικό αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Suvarnabhumi είναι σε υψηλή επιφυλακή, και έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, για να εξασφαλίσει την υψηλότερη ασφάλεια των επιβατών μετά τη χθεσινή έκρηξη της βόμβας.

Ο Puttipong Prasarttong – Osoth, πρόεδρος της Bangkok Airways PCL σχολίασε: “Εξ ονόματος όλων στην Bangkok Airways, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους έχουν πληγεί από αυτό το ατυχές συμβάν. Ωστόσο, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και έχουμε συνεργασία με την Αρχή του Αεροδρομίου της Ταϊλάνδης (ΑΟΤ), η οποία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας όχι μόνο στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, αλλά και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας στο Samui, στο Σουκοτάι και στο Τρατ, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024