Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας περνούν στον έλεγχο της Fraport

Τατιάνα Ρόκου - 18 Αύγουστος 2015, 12:28

Στην κοινοπραξία της ελληνογερμανικής Fraport με την Slentel ανατέθηκε η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), μετά τον σχετικό περυσινό διαγωνισμό και την πρόσφατη εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ.


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), μετά τον σχετικό περυσινό διαγωνισμό και την πρόσφατη εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ, έλαβε την απόφαση παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Στην κοινοπραξία της Fraport με την Slentel, απόφαση που δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση δεν επιφέρει καμία αλλαγή και η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι πλειοδότης για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια ανεδείχθη η ελληνογερμανική κοινοπραξία η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ποσοστό 25% από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού, τα 14 αεροδρόμια είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες των επτά. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας. Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top