Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ένταξη του Προαστιακού Λουτρακίου στο ΣΠΕΜ 2014–2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 August 2015, 14:50

Μετά την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου, αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.


”Εξαντλούμε κάθε περιθώριο για την υλοποίηση του έργου του Προαστιακού σιδηροδρόμου Λουτρακίου, με την πρότασή μας για ένταξή του στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 – 2020” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι “το έργο αποτελεί εξαρχής προτεραιότητα του στρατηγικού μας σχεδιασμού και για το λόγο αυτό έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι σε αντίθεση με όσους ‘δήθεν’ ενδιαφέρονται για το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τατούλης εχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με την οποία, αφενός, τον ενημέρωνε ότι μετά την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου, αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφετέρου, ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο κ. Τατούλης σχολίασε, τέλος, το όψιμο ενδιαφέρον ”όσων ‘κόπτονται’ για το έργο, χωρίς ποτέ να αναλάβουν συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του”, και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν φανεί συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.

”Παρακολουθούμε κάθε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα απ’ το αν έχουμε την αρμοδιότητα ή όχι, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή πορεία της και παρεμβαίνουμε οποτεδήποτε μας ζητηθεί”, δήλωσε τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top