Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕίκοσι τρεις χώρες εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ταϊλάνδη
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Είκοσι τρεις χώρες εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ταϊλάνδη

Η πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης οδήγησε 23 χώρες να εκδώσουν Ταξιδιωτική Οδηγία για τους πολίτες τους, Επιπέδου 3. Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία Επιπέδου 2, ενώ άλλα κράτη, όπως η Αυστραλία, ο καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Ρωσία και το Ην. Βασίλειο, Επιπέδου 3.

Είκοσι τρεις χώρες εξέδωσαν Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τα ταξίδια στην πρωτεύουσα της ταίλάνδης, Μπανγκόκ, ύστερα από τη φονική έκρηξη της περασμένης Δευτέρας. Το Χονγκ Κονγκ εξέδωσε Επιπέδου 4, λόγω του ότι δύο υπήκοοί του σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης

Πολίτες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Μαλαισία σκοτώθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη φονική έκρηξη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Κίνας έδωσε εντολή στο γραφείο του στη Σιγκαπούρη, το οποίο διαχειρίζεται τα τουριστικά θέματα στη ΝΑ Ασία, “να βοηθήσει τους τραυματίες όσον αφορά την ιατρική τους φροντίδα” και κάλεσε τους τουριστικούς οδηγούς να βρίσκονται σε επιφυλακή και να βοηθούν τους Κινέζους τουρίστες να αποφεύγουν πιθανούς κινδύνους.

Οι Αμερικανοί πολίτες παροτρύνονται να εγγραφούν στο πρόγραμμα “Smart Traveler Enrollment Program” (ή “STEP”) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, έτσι ώστε η παρουσία τους στην Μπανγκόκ να είναι γνωστή στην αμερικανική πρεσβεία. “Οι Αμερικανοί πολίτες χωρίς πρόσβαση στο Internet μπορούν να καταγραφούν στην πλησιέστερη πρεσβεία των ΗΠΑ ή προξενείο. Με την εγγραφή, τους, γίνεται ευκολότερο για την αμερικανική πρεσβεία ή το προξενίο να επικοινωνήσει μαζί τους σε περίπτωση ανάγκης”, αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι Αυστραλοί πολίτες στην ταϊλάνδη προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν μακριά από την περιφέρεια Chidlom. Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας ανανέωση της Ταξιδιωτική της οδηγία στην ιστοσελίδα “Smart Traveller”, για να ενημερώσει τους τουρίστες για την έκρηξη της περασμένης Δευτέρας, ώστε να τους θέσει σε υψηλότερη επαγρύπνηση όσον αφορά στα ταξίδια τους στη χώρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Στη Μανίλα, ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων συνέστησε στους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Μπανγκόνγκ “να παραμείνουν ήρεμοι και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την προσωπική τους ασφάλεια”.

Το Foreign and Commonwealth Office (FCO) του Ην. Βασιλείου συμβουλεύει εναντίον όλων (εκτός των απολύτως αναγκαίων) ταξιδιών στις περιφέρειες Pattani, Yala, Narathiwat και Songkhla, στα σύνορα Ταϊλάνδης – Μαλαισίας. “Βόμβα εξερράγη στις 7 το απόγευμα της 17ης Αυγούστου 2015 στη διασταύρωση Ratchprasong, δίπλα στο βωμό Erawan, στην κεντρική Μπανγκόγκ. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ανθρώπινες απώλειες, συμπεριλαμβανομένου ενός Βρετανού υπηκόου. Υπάρχουν αναφορές για ακόμη μία μικρή έκρηξη στις 18 Αυγούστου δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Saphan Taksin Sky στην κεντρική Μπανγκόγκ. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η βρετανική πρεσβεία είναι σε επαφή με τις τοπικές Αρχές. θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ειδήσεις από τα ΜΜΕ, να ακολουθείτε τις οδηγίες των τοπικών Αρχών και να παίρνετε επιπλέον μέτρα προφύλαξης” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία Επιπέδου 2, ενώ άλλα κράτη όπως η Αυστραλία, ο καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Ρωσία και το Ην. Βασίλειο εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία Επιπέδου 3.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024