Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ταξιδιωτική οδηγία από την Ιαπωνία 'γονατίζει' τις Φιλιππίνες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Νοέμβριος 2001, 00:00

Η ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε από την Ιαπωνία για τις Φιλιππίνες<.>, προειδοποιώντας τους Ιάπωνες<...>

τουρίστες να αποφεύγουν τις Φιλιππίνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, κοστίζει κάθε μέρα στις Φιλιππίνες 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων και ταξιδιωτικών πρακτόρων της Μανίλα, Manila Japanese Travel Agents and Hoteliers Association, MJTAHA, η ταξιδιωτική οδηγία έχει επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία των Φιλιππίνων αφού η Ιαπωνική αγορά φθάνει στο 20% των ετήσιων αφίξεων στην χώρα, και είναι η δεύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ. Οι Ιάπωνες, ως γνωστόν είναι και υπάκουος λαός αλλά και λαός που φοβάται τα ταξίδια, με αποτέλεσμα οι αφίξεις να έχουν μειωθεί κατά 80%.

Η αεροπορική εταιρία της χώρας Philippines Airlines έχει κάνει μεγάλες μειώσεις στα δρομολόγια της προς και από την Ιαπωνία, μιας και οι ακυρώσεις των γκρουπ είναι πολυάριθμες. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί για λίγους μήνες ακόμα όπως δήλωσε η κ. Carol Valdez γ.γ. της MJTAHA πολλά από τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας θα αναγκασθούν να κλείσουν.

O ταμίας της MJTAHA κ. Koichi Tanaka παραπονέθηκε ότι η ταξιδιωτική οδηγία της Ιαπωνίας ήταν επιπέδου 2, που σημαίνει ότι, συμβουλεύει να μην πραγματοποιούνται ταξίδια σε όλη την χώρα. Κατά την γνώμη του, μόνο ορισμένες περιοχές είναι κάπως επικίνδυνες όπως η Basilan στο Mindanao, και όχι η Manila ή η Cebu, ή ακόμα και το Boracay και το Palawan. 'Δεν έχει δοθεί καμιά εξήγηση από την Ιαπωνική κυβέρνηση γιατί η ταξιδιωτική οδηγία καλύπτει όλη την χώρα και όχι συγκεκριμένες περιοχές', δήλωσε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top