Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗμερίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αερομεταφορές

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αερομεταφορές

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ΣΑΑΕ, οργανώνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης στις αεροπορικές εταιρίες. Οι αρνητικές επιπτώσεις από τις […]

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ΣΑΑΕ<.>, οργανώνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα τη σωστή και<...> έγκαιρη αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης στις αεροπορικές εταιρίες.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από τις ήδη εξαγγελθείσες διακοπές ή μειώσεις τακτικών δρομολογίων ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιριών, όπως και η δραστική μείωση πτήσεων charter λόγω υπέρογκων χρεώσεων τελών χρήσης του Ελ. Βενιζέλος και της υπερβολικής επιβάρυνσης του σπατόσημου, έχουν γίνει αισθητές, όχι μόνο σε απώλειες θέσεων εργασίας στο προσωπικό των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες έκλεισαν, αλλά και σε άλλες άμεσα εμπλεκόμενες συναφείς επιχειρήσεις όπως αυτές της επίγειας εξυπηρέτησης, μεταφορικές, catering και πολλών άλλων προμηθευτών που επηρεάστηκαν έμμεσα.

Οι μέχρι τώρα απώλειες θέσεων εργασίας ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες.
Η συνεχιζόμενη παράταση και αγωνία για το αβέβαιο μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας παρατείνει την αγωνία και το πρόβλημα ρευστότητας των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιες λειτουργικές ζημιές.

Το συνολικό κόστος στον τουρισμό αλλά και την Ελληνική οικονομία θα γίνεται ολοένα και πιο οδυνηρό με την πάροδο του χρόνου και ολότελα ορατό σε 1 χρόνο περίπου.

Η αδυναμία των ελληνικών αεροπορικών εταιριών να ανταποκριθούν στην κάλυψη και συχνότητα ορισμένων προορισμών αποδυναμώνει την ελληνική τουριστική αγορά και παράλληλα πλήττει και το εξαγωγικό εμπόριο όπως και την περιφερειακή ανάπτυξη και μας αφαιρεί την δυνατότητα χάραξης εθνικής πολιτικής αερομεταφορών την οποία έχουνε άλλες ανταγωνιστικές τουριστικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Ο Σ.Α.Α.Ε. καλεί τις ελληνικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου να βοηθήσουν μέσα από κοινές, συντονισμένες πολιτικές και λύσεις που ελπίζουμε ότι θα προκύψουν από την ανταλλαγή απόψεων και τα συμπεράσματα της συνάντησης στις 22 Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί επίσημοι από τα Υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης, οι Πρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., συναφών επιμελητηρίων και συνδέσμων, οι Διευθυντές όλων των αεροπορικών εταιριών, η Διεύθυνση της ΙΑΤΑ, και του αερολιμένα Αθηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024