Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Μεγάλη η συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο φετινό 8ο Naxathlon

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2015, 10:12

Ανάμεσα πλέον στους πιο δημοφιλείς και απαιτητικούς αγώνες τριάθλου της Ελλάδας, ο οποίος έχει καθιερωθεί και αποτελεί θεσμό, το Naxathlon 2015 κίνησε το ενδιαφέρον πολλών λατρών και πρωταθλητών του αθλήματος.


Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Naxathlon, το Σάββατο 29 Αυγούστου στη Νάξο. Σχεδόν 100 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβαν μέρος στο τρίαθλο Ολυμπιακών αποστάσεων, αγωνιζόμενοι στην κολύμβηση (1,5 χλμ.), στην ποδηλασία (40χλμ) και στο τρέξιμο (10 χλμ.).
 
Ανάμεσα πλέον στους πιο δημοφιλείς και απαιτητικούς αγώνες τριάθλου της Ελλάδας, ο οποίος έχει καθιερωθεί και αποτελεί θεσμό, το Naxathlon 2015 κίνησε το ενδιαφέρον πολλών λατρών και πρωταθλητών του αθλήματος. Η διαδρομή ήταν πρόκληση για νέους, αλλά και για παλιούς συμμετέχοντες. Το “παρών” έδωσαν και φέτος διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Γαρέφης, οι πρωταθλητές Γιώργος Αλυφαντής, Κώστας Γκελαούζος, Ρωμανός Αλυφαντής, Βαγγέλης Κουτρουμπάς, Δημήτρης Λυμπέρης, Νάντια Συντζανάκη, καθώς και ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου.
 
Ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά και μοναδικό, ήταν το κομμάτι της ποδηλασίας συνολικού μήκους 40 χλμ. Η κυκλική διαδρομή, μέσα από τα πανέμορφα ορεινά χωριά Μέλανες, Κυνίδαρος, Μονή, Χαλκί και Ποταμιά, με αρκετές υψομετρικές εναλλαγές δοκίμασε την αντοχή και την τεχνική των αθλητών.
 
Ευχάριστο κλίμα δημιούργησαν οι μικροί και μεγάλοι Ναξιώτες εθελοντές του Naxathlon που υποδέχονταν με θερμά χειρκα οκροτήματα και επευφημούσαν τους αθλητές, καθώς διέρχονταν από τα σοκάκια των γραφικών χωριών.
 
Στην απονομή επάθλων και βραβείων, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Νάξου κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΝοΠ.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Γιάννης Τσολάκης και η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΝοΠ.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κα Μαρούσα Σπυριδάκη.
 
Τον αγώνα, τον οποίο παρουσίασε ο γνωστός τριαθλητής Δημήτρης Παππάς, διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας, και Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.ΠΑ.Π.Π.Π.Α.) με την υποστήριξη της RunninGreece, που εξειδικεύεται στην προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και την προβολή αθλητικών εκδηλώσεων σε διεθνή μέσα.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top