Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜεγάλες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές των ελληνικών τουριστικών προορισμών το Σεπτέμβριο
Ξενοδοχειακές τιμές

Μεγάλες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές των ελληνικών τουριστικών προορισμών το Σεπτέμβριο

Η Αθήνα, παρότι παρουσιάζει αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή της, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση, κατά 12 και 18% αντίστοιχα, διατηρεί τη θέση που είχε και τον προηγούμενο μήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή της διαμορφώνεται στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Με την Ελλάδα να παραμένει πόλος έλξης τουριστών και κατά το Σεπτέμβριο, βάσει προηγούμενης έρευνας της trivago, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγκειται στη μέση τιμή που θα κληθούν να πληρώσουν ανά διανυκτέρευση οι τουρίστες κατά αυτόν το μήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το Σεπτέμβριο του 2015 για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς,

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις
Η ελληνική πρωτεύουσα, παρότι παρουσιάζει αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή της, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση, της τάξεως του 12 και 18% αντίστοιχα, διατηρεί τη θέση που είχε και τον προηγούμενο μήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Αθήνας διαμορφώνεται στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται και αυτό το μήνα στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους, κατά μέσο όρο, το ποσό των 369 ευρώ, 2% σχεδόν περισσότερο από το αντίστοιχο ποσό που είχε διαμορφωθεί κατά τον περσινό Σεπτέμβρη, αλλά 22% χαμηλότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και του Παρισιού, προορισμών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί προορισμοί είχαν μόνο αυξήσεις, τόσο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, όσο και σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με εξαίρεση το Παρίσι, όπου οι ξενοδοχειακές τιμές μειώθηκαν κατά 4% συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2014.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν


Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αλλά αποτελεί μια καλή χρονική επιλογή για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, αφού ο καιρός παραμένει καλός και οι τιμές των καταλυμάτων είναι αρκετά οικονομικότερες. Μάλιστα, οι ξενοδοχειακές τιμές, με εξαίρεση των Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν κατά κύριο λόγο μειώσεις συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι μεταβολές σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλές, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω.

Πιο αναλυτικά, η Σαντορίνη και η Μύκονος, οι ελληνικοί προορισμοί με τις υψηλότερες τιμές κατά τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτες μειώσεις στις τιμές τους συγκριτικά με τον Αύγουστο, αλλά και συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 248 ευρώ, 40% χαμηλότερη συγκριτικά με τον Αύγουστο. Στη Μύκονο, η αντίστοιχη μειωτική μεταβολή αγγίζει το 55%, ενώ συγκριτικά με τον περυσινό Σεπτέμβριο, τόσο η Σαντορίνη, όσο και η Μύκονος είναι οικονομικότερες κατά 4 και 5% αντίστοιχα.

Αρκετά μεγάλες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιονίων νησιών, αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με την Ύδρα να έχει κατά 54% χαμηλότερες τιμές, από αυτές του Αυγούστου. Αντίστοιχα μεγάλη μείωση είχαν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Πάργας, οι οποίες τώρα είναι κατά 45% χαμηλότερες.

Το Ηράκλειο και τα Χανιά, έχουν επίσης μειώσει τις ξενοδοχειακές τους τιμές, κατά 2 και 17% αντίστοιχα, αυξάνοντας, ωστόσο, λίγο το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι τουρίστες συγκριτικά με τον περυσινό Σεπτέμβριο.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Σεπτέμβριο

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024