Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠαρουσία της Καλύμνου στη διεθνή έκθεση Tour Natur 2015
Εκθέσεις

Παρουσία της Καλύμνου στη διεθνή έκθεση Tour Natur 2015

Το τριήμερο της έκθεσης ήταν χρόνος εντατικής δουλειάς της ομάδας από την Κάλυμνο για τη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα μονοπάτια του νησιού, με παρουσίαση εικόνων, χαρτών και προνομιακών προσφορών για να επισκεφθούν το νησί.

H Κάλυμνος, ο απόλυτος εναλλακτικός ελληνικός τουριστικός προορισμός των τελευταίων χρόνων, έλαβε μέρος στην έκθεση “Tour Natur 2015” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (04–06/09/2015), τη τουριστική έκθεση αφιερωμένη στις φυσιολατρικές δραστηριότητες, τις διακοπές στην φύση, κυρίως τη πεζοπορία (hiking & trekking).

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή, εκτός της Καλύμνου και των Αμοργού, Άνδρου, Αστυπάλαιας, Κέας, Σίφνου και Τήνου, έγιναν από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, που επάξια κέρδισε την προσοχή όλων των εκπροσώπων των ελληνικών περιπτέρων με τη συνεχή σεμνή παρουσία του. Παρών και συμπαραστάτης της προσπάθειας, ο επιστημονικός συνεργάτης για την αποτύπωση, οργάνωση και ανάδειξη των Μονοπατιών της Καλύμνου και όχι μόνο, ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος, η παρουσία του οποίου παράλληλα με την τεχνική και επιστημονική του κατάρτιση επισφραγίζει την συνεχή και σοβαρή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013.

Η δυναμικότερη παρουσία μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, η Κάλυμνος, που αντιπροσώπευσε και την Αστυπάλαια, ήταν ο μόνος προορισμός που συμμετείχε με δύο αυτόνομες και συγχρόνως συνεργαζόμενες πρωτοβουλίες,
α) Τον νεοσύστατο φορέα τουρισμού SYSTAS και
β) Το Alter Holidays DMC & Alternet Greece.

Στόχος της συμμετοχής τους η προσέγγιση της πολλά υποσχόμενης γερμανικής αγοράς για την πεζοπορία. Το τριήμερο της έκθεσης ήταν χρόνος εντατικής δουλειάς της ομάδας από την Κάλυμνο για τη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα μονοπάτια του νησιού, με παρουσίαση εικόνων, χαρτών και προνομιακών προσφορών για να επισκεφτούν το νησί. Έγιναν κομβικές επαφές απαραίτητες για τη συνέχεια της προσπάθειας και καταγράφτηκαν απαιτήσεις / προδιαγραφές  που οφείλει να πληρεί ένας προορισμός, προκειμένου να αξιώνει μερίδιο αυτής της πολλά υποσχόμενης αγοράς.

Η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κρίθηκε άκρως επιτυχημένη και δημιούργησε ερείσματα στο ευρωπαϊκό κοινό, ώστε να έρθει να γνωρίσει την εναλλακτική πλευρά των νησιών καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Το μοναδικό πανό της Καλύμνου με τα αναρριχητικά πεδία και τα μονοπάτια ως φόντο, έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ το ραντεβού της συμμετοχής ανανεώθηκε και θα επαναληφθεί του χρόνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024