Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό εκφράζει μια τριτοκοσμική αντίληψη για ένα τουρισμό σοβιετικού τύπου'

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Σεπτέμβριος 2015, 16:50

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος δε θα θέτει περιορισμούς, δε θα αποκλείει καμία περιοχή της χώρας, δε θα αποκλείει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους νέους επιχειρηματίες.


“Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό εκφράζει μια τριτοκοσμική αντίληψη για ένα τουρισμό σοβιετικού τύπου. Αγνοεί τους κανόνες της αγοράς αλλά και τις διεθνείς τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό”, επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ρεαλιστικές προτάσεις και πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού μας. Έκανε λόγο για ένα Νέο Αναπτυξιακό Νόμο για τον Τουρισμό, αναφέρθηκε επισημαίνοντας: “Το στοίχημα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας κερδίζεται μέσα από ανατροπές όπως ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος για τον Τουρισμό, που θα χρηματοδοτεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού”.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος δε θα θέτει περιορισμούς, δε θα αποκλείει καμία περιοχή της χώρας, δε θα αποκλείει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους νέους επιχειρηματίες.

Μια σημαντική καινοτομία αυτού του νόμου θα είναι ο μηχανισμός έγκρισης και χρηματοδότησης κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Οι επιτροπές αξιολόγησης κάθε επιχειρηματικής πρότασης θα αντικατασταθούν από έναν ευέλικτο μηχανισμό που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την άμεση εκταμίευση.

Η στόχευση του νέου αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα θα πρέπει να προβλέπει:

  • Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών καταλυμάτων, όλων των κατηγοριών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
  • Τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  • Επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αυξάνουν το εθνικό εισόδημα και τα κρατικά έσοδα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top