Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνέδριο στη Σκιάθο με θέμα την τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα
Συνέδρια

Συνέδριο στη Σκιάθο με θέμα την τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα

Μεταξύ των ομιλητών-εισηγητών του συνεδρίου ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε την ανάπτυξη της διπλωματίας των πόλεων, προσπάθεια που έχει αποδόσει πολλά στην Θεσσαλονίκη, με την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των βαλκανικών πρωτευουσών και μεγαλουπόλεων.

Ως μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού χαρακτηρίσθηκαν η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Σκιάθος Παλλάς“, με θεμα την “Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Βόρεια Ελλάδα“.
 
Μεταξύ των ομιλητών-εισηγητών ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος “μαγεύθηκε” απο το εκπληκτικό νούμερο του 1.800.000 αφίξεων επιβατών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
 
Στόχος μας είναι“, ειπε ο κ.Μπουτάρης, “να συνδεθούμε και πάλι ακτοπλοϊκώς Θεσσαλονικη και Σποράδες με πλοίο που θα εξυπηρετεί και τα νησιά και την Βόρεια Ελλάδα“. Πρότεινε την σύσταση εταιρίας λαικής βάσης, με χαμηλότοκο δάνειο για την αγορά ή ενοικίαση γρήγορου πλοίου που θα καλύπτει την διαδρομή το πολύ σε 3 ώρες και ο ναύλος να είναι σε χαμηλό-προσιτό επίπεδο.
 
Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε την ανάπτυξη της διπλωματίας των πόλεων, προσπάθεια που έχει αποδόσει πολλά στην Θεσσαλονίκη, με την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των βαλκανικών πρωτευουσών και μεγαλουπόλεων.
 
Ένας ακόμη στόχος πρέπει να είναι και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, όπου στις Σποράδες αφθονούν ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια.
 
Ο καθηγητης του Πανεπιστημίου Θεσσαλιας κ. Δημητρης Οικονόμου, στην εισήγηση του πρότεινε τη στόχευση σε ώριμες, πολυπληθείς και ανερχόμενες αγορές (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα κλπ) και την αναβάθμιση του τουρισμού με παροχές υψηλου και πολυτελούς επιπέδου, με διαφήμηση του ελληνικού ήλιου και της θάλασσας.


 

Την ιστορικότητα της Σκιάθου και τη σύνδεσή της με την λογοτεχνία μέσω των αριστουργημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη επεσήμανε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και αναφέρθηκε στην γλαφυρότητα με την οποία παρουσιάζονται ακόμα και σήμερα τα γραφόμενα από τον “άγιο” της ελληνικής πεζογραφίας.
 
Ο διδάκτωρ του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων Γιώργος Σώκλης αναφέρθηκε στην πρωτιά του αεροδρομίου της Σκιάθου, που σημείωσε φέτος αύξηση των αφίξεων κατά 19.6% και κατετάγη πρώτο μεταξύ όλων των αεροδρομίων της χώρας και στην ανάγκη για περαιτέρω βελτιώσεις στις υποδομές των νησιών.
 
Τέλος ο οικοδεσπότης του συνεδρίου δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, αναφέρθηκε στην αναγκη της προστασίας του φυσικού πλούτου των νησιών και στα απαιτούμενα έργα για την ανάπτυξη του τουριστικου ρεύματος στη Σκιαθο και τα άλλα νησιά.
 
Πρωταρχικά είπε ο κ. Πρεβεζάνος πρέπει να φτιάξουμε τα λιμάνια μας και ιδιως της Σκιάθου, να κατασκευαστεί μια σύγχρονη μαρίνα και να προστατευθεί το δάσος των Κουκουναριών μαζί με την λίμνη της Στροφυλιάς που αποτελούν σήμα κατατεθέν για το νησί του Παπαδιαμάντη.
 
Το συνέδριο παρακολούθησαν ο περιφεριάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που μετέβει και στην Σκόπελο για να ενημερωθεί για ακόμη μία φορά για τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι του νησιού, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλιας Γιώργος Κωτσός αλλα και πολλοί πράκτορες και τουρ οπερειτορς.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024