Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕπεμβάσεις μικρής κλίμακας στα ελληνικά λιμάνια
Λιμένες

Επεμβάσεις μικρής κλίμακας στα ελληνικά λιμάνια

Διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, έχει εντάξει στη στρατηγική της τη διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας.

Έτσι λοιπόν και φέτος, ζητήθηκε από τους Φορείς Διοίκησης & Διαχείρισης των Λιμένων της χώρας, η υποβολή ώριμων προτάσεων για την αντιμετώπιση άμεσων και αναγκαίων παρεμβάσεων στους λιμένες αρμοδιότητας τους, προκειμένου να κατανεμηθεί η διατιθέμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΛΛΠΝΕ πίστωση, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Αξιολογώντας το σύνολο των προτάσεων και έχοντας ως κύριο γνώμονα την χρηματοδότηση επισκευών τοπικού χαρακτήρα και εργασιών συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, συνδεόμενες άρρηκτα με την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των λιμένων, με έμφαση στα μικρά λιμάνια της νησιωτικής κυρίως Ελλάδας, αποφασίστηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών, η κατανομή της ως άνω χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα 4.307.914,83 ευρώ κατανεμήθηκαν σε συνολικά 27 Φορείς Διοίκησης & Διαχείρισης Λιμένων, για την άμεση αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών 49 λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι για το 2014, η απορροφητικότητα των έργων έφτασε το 91%, ενώ το 2013 το 100%.

Εν τω μεταξύ, δόθηκε στο υπουργείο το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ. “Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, των δημάρχων Πειραιά και με δικό μας σχεδιασμό από το υπουργείο, ξεκίνησε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, η διαβούλευση για τις προοπτικές που χαράσσονται αναφορικά με τις εξελίξεις για το μέλλον του λιμανιού του Πειραιά” τόνισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας. Ο υπουργός δήλωσε ότι υπήρξε ενημέρωση για τα βασικά σημεία του σχεδίου παραχώρησης που έχει εκπονηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει την τελική του διαμόρφωση.

“Οι προβληματισμοί των Δήμων και των δημάρχων είναι πάρα πολύ σοβαροί, οι εξελίξεις αυτές θα καθορίσουν για πολλές δεκαετίες το μέλλον του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Πειραιά και επομένως η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε αυτές τις εξελίξεις είναι παραπάνω από απαραίτητες” τόνισε ο κ. Δρίτσας. “Σε αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα δεν υπάρχουν συμπεράσματα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό συμπέρασμα: ότι οι εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά μας αφορούν όλους και όλοι πρέπει να έχουμε την αποτύπωση της γνώμης, έστω σε αυτά τα πολύ σκληρά και πολύ δεσμευτικά και από άποψη πλαισίου και από άποψη χρόνου περιθώρια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024