Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΛαϊκή Ενότητα: 'Πράξη εθνικής υποτέλειας η παραχώρηση αεροδρομίων και λιμανιών'
Επενδύσεις

Λαϊκή Ενότητα: 'Πράξη εθνικής υποτέλειας η παραχώρηση αεροδρομίων και λιμανιών'

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της προσωρινής πολιτικής γραμματείας της και πρώην βουλευτή, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Γιάννα Γαϊτάνη πρώην βουλευτές και τους υποψήφιους βουλευτές κ.κ. Τάσο Κανταρά, Παύλο Μαλαχτάρη, Χριστίνα Σουλτανίδου και Δημήτρη Ταλαίπωρο και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με το Δ.Σ. του ΟΛΘ και στη συνέχεια με τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Στρατούλης και οι εκπρόσωποι της Λαϊκής ενότητας συζήτησαν με διοίκηση και εργαζόμενους και εξήγησαν την πλήρη διαφωνία τους σε σχέση με το ξεπούλημα του ΟΛΘ, όπως τόνισαν, παραδίδονται, κρίσιμες δραστηριότητες για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως ο τουρισμός, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ακτοπλοΐα και η σύνδεση με τα ελληνικά νησιά, και το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο σε σχεδιασμούς των ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

Ο κ. Στρατούλης την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης “μέγα σκάνδαλο και πράξη εθνικής υποτέλειας”, ενώ πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους.

“Η Λαϊκη Ενότητα αγωνίζεται για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, της οργάνωσης ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρησέων και υποδομών στρατηγικής σημασίας και για την ανασυγκρότησή τους, ώστε με δημόσια ιδιοκτησία και μάνατζμεντ και με λαϊκό και εργατικό έλεγχο να συμβάλλουν ως μοχλοί ανάπτυξης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024