Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης'Navarino Challenge': Τα πρώτα βίντεο 360 μοιρών σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού
Αθλητικός τουρισμός

'Navarino Challenge': Τα πρώτα βίντεο 360 μοιρών σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού

Το 'Navarino Challenge' εισάγει για πρώτη φορά, σε δραστηριότητα αθλητικού τουρισμού, την τεχνολογία 360 μοιρών στα βίντεο της και ζωντανεύει ξανά τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε φέτος.

Η καινοτόμα διοργάνωση “Navarino Challenge” παρουσιάζει δύο 4K βίντεο 360 μοιρών, τη δημιουργία των οποίων ανέλαβε η Digitribe Mediahouse. Η λήψη των βίντεο έγινε με την επίσημη φορητή κάμερα του “Navarino Challenge”, GoPro και την βοήθεια της Drakos Digital, του μόνου επίσημου αποκλειστικού διανομέα προϊόντων GoPro, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τον συντονισμό για την δημιουργία των δύο video ανέλαβε η εταιρεία Active Media. Τα βίντεο θα είναι επίσης, διαθέσιμα πολύ σύντομα και μέσω της επίσημης σελίδας facebook του “Navarino Challenge”.

Τα βίντεο 360 μοιρών μπορεί κάποιος να τα δει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού, όσο και μέσω μιας κάσκας εικονικής πραγματικότητας. Όταν τα βίντεο παίζουν στο facebook, ο χρήστης μπορεί να τα δει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε desktop υπολογιστές και συστήματα android. Σε desktop συστήματα, αυτό γίνεται με την χρήση του mouse, ενώ σε φορητές συσκευές κινώντας τη συσκευή. Παράλληλα, είναι ορατά σε iOS μέσα από την επίσημη εφαρμογή του YouTube.

Το πρώτο βίντεο αφορά στη δραστηριότητα του τρεξίματος του “Navarino Challenge 2015”, που περιελάμβανε έναν Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ.), διαδρομές των 10 χλμ. και 5 χλμ. (για τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα), καθώς και μια παιδική διαδρομή 1 χλμ., με αφετηρία (και σημείο τερματισμού) το Navarino Dunes της Costa Navarino.

Το δεύτερο βίντεο αφορά στη δραστηριότητα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που πραγματοποιήθηκε στον Όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου και περιελάμβανε διαδρομές του 1 μιλίου για τους μεγάλους και του μισού μιλίου για τους μικρότερους φίλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Active Media, κ. Άκης Τσόλης, δήλωσε σχετικά με τη νέα αυτή καινοτομία της διοργάνωσης: “Πιστεύουμε πολύ στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις διοργανώσεις μας και στο μέλλον της εικονικής πραγματικότητας. Με την πρωτοποριακή χρήση των βίντεο 360 μοιρών, εισάγουμε για πρώτη φορά την τεχνολογία αυτή στις διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουμε νέες προοπτικές στον χώρο του τουρισμού. Στόχος μας άλλωστε δεν είναι μόνο η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και η δημιουργία και προώθηση των όμορφων εικόνων της χώρας μας που ξαναζωντανεύουν μέσω αυτών των ιδιαίτερων τεχνολογικών εφαρμογών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ξεκινάμε, έστω δειλά δειλά, τέτοιες πρακτικές στο Navarino Challenge”.

Η διοργάνωση “Navarino Challenge” πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, που λαμβάνουν μέρος στις πολυάριθμες αθλητικές δραστηριότητες της χωρίς ανταγωνισμό, με στόχο να ενημερωθούν για τα οφέλη της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής και να ευαισθητοποιηθούν για τη στήριξη της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Το τεχνολογικά, πρωτοπόρο γεγονός τελείται επίσης, κάθε χρόνο με σεβασμό προς το περιβάλλον, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ομορφιάς αλλά και σύμφωνα με τις πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζει και η Costa Navarino.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Φέτος, οι δράσεις του “Navarino Challenge” εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (7-13 Σεπτεμβρίου 2015).

Το “Navarino Challenge” ανανεώνει το ραντεβού του για τον Σεπτέμβριο του 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024