Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔημιουργία 15 κέντρων σε κινεζικές πόλεις, για visa στην Κύπρο
Κύπρος

Δημιουργία 15 κέντρων σε κινεζικές πόλεις, για visa στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε από το Πεκίνο ότι η Κύπρος θα προχωρήσει στη δημιουργία 15 εξουσιοδοτημένων κέντρων για εξέταση αιτήσεων θεωρήσεως εισόδου σε πόλεις της Κίνας όπου δεν υπάρχει κυπριακή διπλωματική ή προξενική αρχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη από τις 14 Οκτωβρίου.

Χθες ο κ. Ανστασιάδης είχε συνάντηση στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Κίνας Li Yuanchao, ενώ σήμερα, ο Κύπριος πρόεδρος, που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον υπουργό Μεταφορών κ. Μάριο Δημητριάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρέσβη της Δημοκρατίας στην Κίνα κ. Άγι Λοΐζου, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε κινεζικά ΜΜΕ. Αύριο, ο κ. Αναστασιάδης θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), στο Πεκίνο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι η Κύπρος θα προχωρήσει στη δημιουργία 15 εξουσιοδοτημένων κέντρων για εξέταση αιτήσεων θεωρήσεως εισόδου σε πόλεις της Κίνας όπου δεν υπάρχει κυπριακή διπλωματική ή προξενική αρχή. Η Κύπρος έχει ήδη επιλέξει ένα ιδιώτη παροχέα, μέσω διαγωνισμού υποβολής προσφορών. Τα κέντρα θα αρχίσουν να λειτουργούν μετά την υπογραφή συμφωνίας ΕΕ-Κίνας για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως “ένα πρακτικό μέτρο για να καταστεί ευκολότερο για τους Κινέζους τουρίστες και επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Κύπρο”. “Στόχος μας είναι να η διαρκής υποστήριξη της ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας, ιδίως στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών”.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους Κινέζους επενδυτές σε πολλούς οικονομικούς τομείς, όπως η ναυτιλία, η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, η ηλεκτρική ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες, οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ, τα κέντρα υγείας και αποκατάστασης, τα θεματικά πάρκα, ο τουρισμός και η βιομηχανία φιλοξενίας, η ανάπτυξη γης, οι τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, η εκπαίδευση, οι επαγγελματικές υπηρεσίες και φυσικά, ο τομέας της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεργαστεί στενά με την Κίνα, τις χώρες της Ασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την πρωτοβουλία της Κίνας “Δρόμοι του Μεταξιού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024