Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Πρωτοβουλία της ΕΞΑΑΑ υπέρ του Μαραθώνιου και της Αθήνας

Τατιάνα Ρόκου - 19 October 2015, 10:05

Προσφέρονται πλέον τα βασικά 'εργαλεία' και τίθενται τα θεμέλια και για μια νέα εποχή στην προβολή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα μπορεί να αξιοποιηθεί καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου για την προβολή και λοιπών σημαντικών αθλητικών -και όχι μόνο- διοργανώσεων που αναδεικνύουν την αναμφισβήτητη αυθεντικότητα της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΞΑΑΑ.


Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού,θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά, άμεσα  και πρακτικά στην προβολή του αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, του πλέον σημαντικού και διεθνώς αναγνωρίσιμου αθλητικού γεγονότος της Αττικής, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ στις 8/11/2015, δρομολόγησε από τον Ιούνιο μια σειρά από δράσεις και “εργαλεία” προβολής του, στην υπηρεσία τόσο της φετινής διοργάνωσης όσο και των επόμενων.

Κατ’αρχήν συστάθηκε ένα δίκτυο συνεργειών και συνεργασιών -σε εθελοντική βάση- μεταξύ φορέων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υπέρ του Μαραθωνίου Δρόμου και της Ιδέας, που συνεχώς διευρύνεται. Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και λειτουργώντας επικουρικά προς αυτόν, αλλά και με την καθοριστική συμβολή των στρατηγικών της συμμάχων Marketing Greece και Nelios, προχώρησε σε:

  • Δημιουργία ενός απόλυτα σύγχρονου και αισθητικά άρτιου ιστότοπου, το website www.athensauthentic.com - ευγενής προσφορά της εταιρείας Nelios. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος αποτελεί την πλατφόρμα σύνδεσης όλων των συμμετεχόντων στη δράση με το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες. Θα καταγράφει όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, αλλά και με άξονα τον Μαραθώνιο και ήδη συγκεντρώνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για αθλητές και επισκέπτες του προορισμού, δώρα, προσφορές και εκπτώσεις προς τους Μαραθωνοδρόμους και τους επισκέπτες. Φυσικά, προβάλλει την μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του Μαραθωνίου της Αθήνας, τις οικουμενικές αξίες που τον γέννησαν και τον ανέδειξαν σε Ολυμπιακό Άθλημα και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Παράλληλα, προσκαλεί όλους, Έλληνες πολίτες και επισκέπτες να κοινοποιήσουν τη “μαραθώνια” εμπειρία τους  και να γίνουν ενεργό μέλος της δράσης σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο (λ.χ. φορέα, επιχείρησης κ.ά). To site θα εμπλουτίζεται διαδραστικά με ολοένα και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες, video, χάρτες, προτάσεις και αρχειακό υλικό που αφορά στον Μαραθώνιο, στην ιστορική και αλλά και την σημερινή εκδοχή του.
  • Καμπάνια προβολής του Μαραθωνίου Δρόμου και της Αθήνας με τον τίτλο –μήνυμα: “Be an Athens Pace-setter” -ευγενής προσφορά της Marketing Greece. Με τη δημιουργία συγκεκριμένης εμπειρικής ιστορίας (concept) και τη προώθηση του σχετικού “hashtag” #athensauthenticmarathon, την σύνδεση με την πλατφόρμα discovergreece.com και των social media tools της καθώς και με ένα στοχευμένο πλάνο δημοσίων σχέσεων με “story pitching” μέσω του δικτύου της σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, η Marketing Greece βοηθά την Αθήνα να εξωτερικεύσει για ακόμα μία φορά την διαφορετικότητα, την υπεροχή και την αυθεντικότητά της. Η καμπάνια είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο να συμβάλλει εθελοντικά στην προβολή της Αθήνας και του Μαραθωνίου Δρόμου επικοινωνώντας μέσα από το website, blog, σελίδα του στα social media, την αφίσα και τα μηνύματα (posts) που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό (ευγενής προσφορά του artstudio-artemis Kokkinaki-graphic design).
  • Πρόσκληση και να φιλοξενία στην Αθήνα 8 εξειδικευμένων -και μαραθωνοδρόμων οι ίδιοι-  δημοσιογράφωνκαι bloggers από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός (συνεργασία Marketing  Greece και ξενοδοχείων - μελών ΕΞΑΑΑ)
  • Συμμετοχή με τον χαρακτηρισμό “marathon hotels” 30 μέχρι στιγμής  ξενοδοχείων - μελών της ΕΞΑΑΑ στην γιορτή, προσφέροντας -επιπρόσθετα- ειδική εξυπηρέτηση, εκδηλώσεις, υπηρεσίες και δώρα στους Μαραθωνοδρόμους των 42 χλμ. αλλά και ενδυναμώνοντας επικοινωνιακά τον αυθεντικό Μαραθώνιο.
  • Συμμετποχή με τον χαρακτηρισμό “marathon” πολλών καταστημάτων - μελών του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην δράση ως σύμμαχος και βασικός υποστηρικτής της, από την 1η Νοεμβρίου και για 15 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο, προσφέροντας ειδικές προσφορές και δώρα στους Μαραθωνοδρόμους  των 42 χλμ.
  • Διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος και υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων από ιδρύματα, χώρους πολιτισμού, μουσεία, Φεστιβάλ της Αθήνας, αλλά και επιχειρήσεις, ειδικά για τον Μαραθώνιο.

”Αυτά, αποτελούν κατά τη δική μας άποψη, απλά, την αρχή για μια διαχρονική και συντονισμένη προσπάθεια που ξεκινά από σήμερα και με υλικό που ελεύθερα θα διατίθεται σε όλους, φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες, επισκέπτες, ΜΜΕ, τους οποίους και προσκαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή  - συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Εκτιμούμε πως μέσα από την εργασία όλων όσοι αφιλοκερδώς στηρίξαμε την ιδέα -σε μια εποχή όπου τα capital controls και η οικονομική και πολιτική επικαιρότητα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όλων- προσφέρονται πλέον τα βασικά ‘εργαλεία’ και τίθενται τα θεμέλια και για μια νέα εποχή στην προβολή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, του κορυφαίου γεγονότος της πόλης μας με ιστορία άνω των 2.500 ετών. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα μπορεί να αξιοποιηθεί καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου για την προβολή και λοιπών σημαντικών αθλητικών -και όχι μόνο- διοργανώσεων που αναδεικνύουν την αναμφισβήτητη αυθεντικότητα της Αθήνας”, αναφέρει η ΕΞΑΑΑ και ευχαριστεί τα ξενοδοχεία - μέλη της, αλλά και τους λοιπούς -μέχρι σήμερα- υποστηρικτές της πρωτοβουλίας (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), Παναθηναϊκό Στάδιο, Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), Δήμο Μαραθώνα, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Μουσεία: Νέο Ακρόπολης και Ηρακλειδών, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Athens Digital Arts Festival, Athens City Sightseeing, Sole Bike, City Contact, Athens Walking Tours, Olympic Cruises, Taxiplon, “Αρχαία Μονοπάτια Πολιτισμού και Άθλησης”, Financial Media Way, Greek Bees και τους -μέχρι σήμερα- Συμμάχους Επικοινωνίας: Αθήνα 9.84, HIT 88,9 tornos news, GTP, Hellenic Travelling, “doreandiakopes”).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top