Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Η Αθήνα στους top25 ευρωπαϊκούς προορισμούς MICE, σύμφωνα με τη Cvent

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Οκτώβριος 2015, 14:00

Το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και το Παρίσι έρχονται πρώτες σε διοργάνωση συνεδρίων και εκθεσιακών εκδηλώσεων, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των προορισμών εντείνεται. Η Αθήνα βρίσκεται στην 19η θέση, στην κατάταξη των 25 κορυφαίων MICE προορισμών,όπως αυτή διαμορωφώνται από την πλατφόρμα της Cvent.


Η Cvent, Inc., κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης MICE, βασισμένη στην τεχνολογία cloud, ανακοίνωσε τη λίστα με τις 25 κορυφαίες πόλεις για συναντήσεις και εκδηλώσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κίνηση και τη δραστηριότητα κράτησεων μέσω του Cvent Supplier Network της εταιρείας. Με περισσότερα από 234.000 ξενοδοχεία, θέρετρα και ειδικές χώρους εκδηλώσεων σε πάνω από 175 χώρες, το Cvent Supplier Network αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο ακριβείς βάσεις δεδομένων στον κόσμο, με λεπτομερείς πληροφορίες για τους χώρους διεξεγωγής. Ενδεικτικά, περισσότερα από τζίρο 8 δισ. δολ. αποκομίστηκε από συνέδρια και εκδηλώσεις, μέσω της πλατφόρμας της το 2014.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των πόλεων για την προσέλκυση συναντήσεις και εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά έντονος στην Ευρώπη. Η ανάλυση δραστηριότητας από τη Cvent, αποκάλυψε σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και όλο και περισσότερο και στο εσωτερικό των χωρών, όπου οι μικρότερες αγορές επενδύουν στην αγορά MICE, για να δελεάσουν το “κλείσιμο” εκδηλώσεων μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

Η Cvent αξιολόγησε πάνω από 2.500 ευρωπαϊκές πόλεις, που εμφανίζονται στο Cvent Supplier Network. ώστε να δημιουργήσει να την πρώτη ετήσια λίστα της. Οι δραστηριότητες που καταγράφησαν πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο 2014 έως τον Ιούνιο 2015 και η κατάταξη στη συνέχεια καθορίστηκε από ένα σύνολο κριτηρίων.

Η κατάταξη των 25 κορυφαίων ευρωπαϊκών πόλεων MICE για το 2015

1

Λονδίνο, Βρετανία

 

14

Μόναχο, Γερμανία

2

Βαρκελώνη, Ισπανία

 

15

Κοπενχάγη, Δανία

3

Παρίσι, Γαλλία

 

16

Λισαβόνα, Πορτογαλία

4

Άμστερνταμ. Ολλανδία

 

17

Μάντσεστερ, Βρετανία

5

Βερολίνο, Γερμανία

 

18

Στοκχόλμη, Σουηδία

6

Φρανκφούρτη, Γερμανία

 

19

Αθήνα, Ελλάδα

7

Μαδρίτη, Ισπανία

 

20

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

8

Ρώμη,Ιταλία

 

21

Μιλάνο, Ιταλία

9

Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

22

Ανόβερο, Γερμανία

10

Δουβλίνο, Ιρλανδία

 

23

Μπέρμιγχαμ, Βρετανία

11

Πράγα, Τσεχία

 

24

Ζυρίχη, Ελβερία

12

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

25

Εδιμβούργο, Σκωτία

13

Βιέννη, Αυστρία

     “Οι προορισμοί και οι χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων εργάζονται από κοινού, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικοί για τους διοργανωτές εκδήλωσεων, ώστε να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, -που αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης- και για τους χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων δημιουργεί συχνά πιο κερδοφόρα έσοδα” δήλωσε ο David Chalmers, διευθυντής Marketing Ευρώπης της Cvent. “Η δυναμική πόλεων, όπως η Κωνσταντινούπολη στην περιφέρεια της ΕΕ, καθώς και της Αθήνας στην οικονομικά δοκιμαζόμενη Ελλάδα, υπογραμμίζουν την αντιπαλότητα μεταξύ των χωρών. Το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ είναι εξαιρετικά παραδείγματα ανερχόμενων πόλεων στην αγορά MICE, οι οποίες αποτελούν πρόκληση την εγχώρια αγορά της Βρετανίας”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top