Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετά την αναστολή απεργίας της ΠΝΟ
Ακτοπλοΐα

Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετά την αναστολή απεργίας της ΠΝΟ

Για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή και παρά τις δυσκολίες, αξιολογούνται όλες οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ, λέει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών της, από σήμερα στις 6 το πρωί αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται πλέον κανονικά. Η ΠΝΟ όμως έχει ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 12 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αναστολής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) επισημαίνει ότι πρότεινε τη συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας με νέα 48ωρη από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Οι ναυτικοί ζητούν να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), αλλά και να μην προχωρήσει η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας κατά 10%, κάτι που έχει ήδη εφαρμοσθεί στις γραμμές της Αδριατικής.

Σε επιστολή του προς την ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ανέφερε:

“Για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή και παρά τις δυσκολίες, αξιολογούνται όλες οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ.

Για το ζήτημα της ρύθμισης των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, δήλωσα πως έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά βήματα και ο δρόμος είναι ανοικτός για μια λύση που θα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό ή και σε απόλυτο τους ναυτικούς.

Για το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, αλλά και του Οίκου Ναύτου και της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως και πολλά άλλα, υπάρχουν ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες με βάσιμες προσδοκίες ότι σε συνεργασία με τα Σωματεία και την ΠΝΟ, θα οδηγηθούμε σε ικανοποιητικές λύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα του κλάδου των πλοηγών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024