Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο Athens Digital Arts Festival υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
Προβολή προορισμού

Το Athens Digital Arts Festival υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Το 'The Rising Body' αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που επιμελείται το Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή τόσο της φετινής διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου, όσο και των επόμενων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ήταν “Επίσημος Υποστηρικτής” στην προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και  Αργοσαρωνικού για την προβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιεί την ειδική προβολή με επιλεγμένα έργα Videο Art, με τίτλο “The Rising Body”, η οποία προβαλόταν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Marathon Hotels του δικτύου της Ένωσης, το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου.

The Rising Body
“Η παρουσίαση έχει επίκεντρο το ανθρώπινο σώμα ως όχημα του πολιτισμού, παράγωγο είτε μηχανικής είτε ψηφιακής καταγραφής σε βαθμό οικειοποίησης του μέσου που αναπαρίσταται σαν μηχανικό αυτόματο. Κεντρικός άξονας της προβολής είναι το σώμα, το οποίο βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση και μετατόπιση από το ουτοπικό περιβάλλον στα καθημερινά εμπόδια της κοινωνικής πραγματικότητας. Παράλληλα, στη σύγχρονη κοινωνία της “αυτοματοποίησης”, ο χρόνος και ο χώρος ανακαθορίζονται, αναπροσαρμόζοντας την έννοια του φυσικού σώματος. Μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες, η άθληση του σώματος μεταβάλει κάθε χωροχρονικό όριο που ορίζει τις ατομικές και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις”, δήλωσε η κα Ειρήνη Ολυμπίου, Video art Curator.

Η αναδρομική παρουσίαση του ψηφιακού φεστιβάλ περιελάμβανε τις παρακάτω προβολές:
1. Cirulli Adrianno Falling (va2012, 3:33, IT)
2. Jesus Olmo 0101 (va2011, 7:31, ES)
3. Michael Langan & Terah Maher Choros (va2013, 12:57,US)
4. Max Hattler Your Highness (va2011, 3:03, DE)
5. Jacek Doroszenko The same horizon repeated at every moment of the walk (va2015, 2:05, PL)
6. Zina Papadopoulos & Petros Papadopoulos Eight minute deadline (animation 2013, 7:49, GR)
7. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Κύπελλο Σπύρου Λούη(13:21)
8. ΣΕΓΑΣ – βίντεο Athens Marathon. The Authentic. 2015 (1:00)

Το “The Rising Body” αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που επιμελείται το Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και  Αργοσαρωνικού, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή τόσο της φετινής διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου, όσο και των επόμενων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024