Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Η Αθήνα 'μαγνήτης' ξένων τουριστών λόγω του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Νοέμβριος 2015, 15:32

Οι Ιταλοί φαίνεται να είναι εκείνοι που έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση να επισκεφθούν την Αθήνα κατά την περίοδο διεξαγωγής του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Δεύτεροι ήταν οι Πολωνοί, οι οποίοι βρέθηκαν επτά θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, παίρνοντας τη θέση που είχαν το 2014 οι Βρετανοί. Τρίτοι για το 2015 ήταν οι Γερμανοί.


H πραγματοποίηση του Αυθεντικού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών αποτελεί κάθε χρόνο έναν από τους βασικότερους λόγους που η Αθήνα πλημμυρίζει από τουρίστες που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τις 10 χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους τουρίστες για το σαββατοκύριακο του Μαραθωνίου, καθώς και σύγκριση μεταξύ των αντίστοιχων περυσινών χωρών.

Πιστά πρώτοι οι Ιταλοί – Μια θέση υψηλότερα φέτος οι Γερμανοί
Οι Ιταλοί φαίνεται να είναι εκείνοι που έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση να επισκεφθούν την Αθήνα κατά την περίοδο διεξαγωγής του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, παραμένοντας στην θέση κατάταξης που κατείχαν και πέρυσι, την πρώτη. Δεύτεροι για τη φετινή χρονιά ήταν οι Πολωνοί, οι οποίοι βρέθηκαν επτά θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, παίρνοντας τη θέση που είχαν το 2014 οι Βρετανοί. Τρίτοι για το 2015 ήταν οι Γερμανοί, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.Παρουσία στην πρώτη δεκάδα φέτος είχαν και οι Σέρβοι, σε αντίθεση με πέρυσι που δεν είχαν μπει στους πρώτους δέκα, ενώ οι Βρετανοί εμφανίζονται στην έκτη θέση, τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι. Η Σκανδιναβία είχε παρουσία και τις δύο χρονιές, μόνο με τη Σουηδία πέρυσι και αντίστοιχα μόνο με τη Φινλανδία φέτος. Η δεκάδα για το 2015 συμπληρώνεται με τους Γάλλους στην όγδοη θέση, ακολουθούμενους από τους Αμερικάνους και τους Ρουμάνους.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι δέκα χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους τουρίστες, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα:Παρουσία της Έλενας Κουντουρά στις τελετές απονομής βραβείων AIMS και επάθλων στους καλύτερους αθλητές του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας
Η υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού συμμετείχε, στην τελετή βράβευσης των “Καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2015”, που διοργανώθηκε από την Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) και τον ΣΕΓΑΣ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Η κα Κουντουρά παρέδωσε το βραβείο στην Mare Dibaba, που τιμήθηκε ως η καλύτερη γυναίκα Μαραθωνοδρόμος για το 2015 και στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις αρετές της θέλησης, της επιμονής και της αυτοπειθαρχίας, που χαρακτηρίζουν τους αθλητές δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τονίζοντας επίσης ότι ο Μαραθώνιος είναι ένα κυρίαρχο σύμβολο ειρήνης που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σήμερα η διεθνής κοινότητα.Η υπουργός την Κυριακή 8 Νοεμβρίου συμμετείχε επίσης, στην απονομή επάθλων για τους πρώτους αθλητές δρομείς 10.000 μέτρων, του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, μίλησε για τον ιστορικό  χαρακτήρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος είναι ένα μοναδικό γεγονός που ξεπερνάει τα στερεότυπα μιας αθλητικής διοργάνωσης και ένας θεσμός που συμβάλλει στην διαχρονική αναβίωση μια ισχυρής σχέσης, ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού - τουρισμού, τομείς ιδιαίτερα σημαντικούς για την Ελλάδα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top