Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκτός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης πλέον οι Μαλδίβες
Προορισμός

Εκτός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης πλέον οι Μαλδίβες

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων Abdulla Yameen είχε κηρύξει στις 4 Νοεμβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον εντοπισμό από τις αρχές εκρηκτικών μηχανισμών κοντά στην επίσημη προεδρική κατοικία.

Ένας από τους πλέον δημοφιλής διεθνείς προορισμούς, οι Μαλδίβες, δεν είναι πια υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης (ύστερα από ένα διάστημα 30 ημερών), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων Abdulla Yameen είχε κηρύξει στις 4 Νοεμβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τον εντοπισμό από τις αρχές εκρηκτικών μηχανισμών κοντά στην επίσημη προεδρική κατοικία. Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει μέσω Twitter την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την παραμονή της σε ισχύ για 30 ημέρες, επικαλούμενο απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η απόφαση για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης είχε  ληφθεί δύο ημέρες πριν από διαδήλωση που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα των Μαλδίβων (PDM), το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής του κόμματος αυτού, Mohamed Nasheed, βρίσκεται στη φυλακή μετά την, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, άδικη δίκη του που είχε γίνει με συνοπτικές διαδικασίες. Το PDM είχε ανακοινώσει στη συνέχεια ότι δε θα πραγματοποιούσε τη διαδήλωσή του.

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί πολιτική ένταση στις Μαλδίβες, τις οποίες πολλοί νεόνυμφοι επιλέγουν για το ταξίδι του μέλιτος. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, έκρηξη σημειώθηκε στη θαλαμηγό που μετέφερε τον πρόεδρο. Η σύζυγός του και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ ο Abdulla Yameen δεν τραυματίστηκε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024