Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι χώρες που αποφεύγουν (βάσει Οδηγίας) οι Βρετανοί τουρίστες
Προορισμοί

Οι χώρες που αποφεύγουν (βάσει Οδηγίας) οι Βρετανοί τουρίστες

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη που δείχνει 18 χώρες, τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν πάση θυσία.

Στον απόηχο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 224 επιβατών και του πληρώματος, οι χώρες προειδοποιούν τους τουρίστες τους για τις χώρες οι οποίες θεωρούνται ανασφαλείς για ταξίδια. Η βρετανική εφημερίδα “Indipendent” δημοσίευσε χάρτη που δημιουργήθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας και δείχνει 18 χώρες, τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν. Η απειλή του ISIS συνεισφέρει και αυτή στις προειδοποιητικές Ταξιδιωτικές Οδηγίες.

Η παρούσα Οδηγία για τη Συρία είναι ότι οι Βρετανοί που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο, “θα πρέπει να αναχωρήσουν άμεσα με κάθε μέσο”, γιατί το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να τους παράσχει βοήθεια.

Ο χάρτης επίσης δείχνει 45 χώρες που είναι μερικώς επικίνδυνες, λόγω της πολιτικοκοινωνικής αστάθειας σε συγκεκριμένες περιοχές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η περιοχή στο βόρειο Σινά στην Αίγυπτο, όπου και κατέπεσε το ρωσικό A321 και πλέον θεωρείται πολύ πιθανό ότι η πτώση οφείλεται σε βόμβα εντός του αεροπλάνου.

Ακόμη, περιοχές της Ρωσίας χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, όπως η επαρχία στα σύνορα με την Ουκρανία και η περιοχή της Τσετσενίας. Το ίδιο και οι περιοχές στα σύνορα με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η πλήρης λίστα των χωρών τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν είναι: Αφγανιστάν, Μπουρούντι, Γουινέα, Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράκ, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Λιβύη, Μαυριτανία, Νίγηρας, Παλαιστινιακά εδάφη, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σομαλιλάντ, Νότιο Σουδάν, Συρία, Τσαντ, Τυνησία και Υεμένη.

Χώρες σε περιοχές των οποίων το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να μην ταξιδεύουν είναι οι: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αϊτή, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Ανγκόλα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βενεζουέλα, Γεωργία, Δημοκρατία του Κονγκό, Δυτική Σαχάρα, Εκουαδόρ, Ερυθραία, Ιαπωνία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ, Καμερούν, Καμπότζη, Κένυα, Κολομβία, Κόσοβο, Λίβανος, Μαδαγασκάρη, Μαλαισία, Μάλι, Μπαγκλαντές, Μπουρκινα Φάσο, Μπούρμα (Μιανμάρ), Νεπάλ, Νιγηρία, Ουγκάντα, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Τατζικισταν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσιμπουτί,  Ουκρανία και Φιλιππίνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024