Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗΑΤΤΑ: Παράπονα και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού

ΗΑΤΤΑ: Παράπονα και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού

Κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε ο ΣΑΑΕ, Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, αφού έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα γεγονότα της 11ης […]

Κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε ο ΣΑΑΕ<.>, Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, αφού έθεσε τον προβληματισμό<...> του σχετικά με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τους εμπλεκόμενους κλάδους, ανακοίνωσε ότι η θέση του HATTA<.> είναι ότι πρέπει να υπάρξει κοινή σκέψη και προβληματισμός, όπως και ευρεία συνεργασία.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να συνεργασθούν με τα τουριστικά γραφεία και να μην δείχνουν τάσεις ανταγωνισμού παραγκωνίζοντας τους τουριστικούς πράκτορες και πουλώντας τουριστικά πακέτα σε πολύ μικρές τιμές. Επίσης, το θέμα των προμηθειών των τουριστικών πρακτόρων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αεροπορικές εταιρίες και να σταματήσει η πολιτική της μείωσης τους.

Σχετικά με το σπατόσημο, που ήταν και το κύριο θέμα της συζήτησης, ο κ. Ευαγγέλου είπε ότι κατανοεί ότι η κατάργηση του είναι αδύνατη, αλλά με δεδομένο ότι η απορρόφηση του φθάνει μόνο στο 40% που πάει σε διάφορα έργα, αναρωτιέται γιατί να το πληρώνουν οι τουρίστες αν δεν έχει ανταπόδοση; Πρόταση του λοιπόν είναι είτε να διατεθεί είτε να μειωθεί. Όσο για την πρόθεση της κυβέρνησης όπως αυτή εκφράσθηκε από τον κ. Δημ. Γεωργαράκη γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, να επενδύσει μέρος από το σπατόσημο για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι η ΗΑΤΤΑ δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που στην Ελλάδα λόγω της μορφολογίας της, επιτελούν κοινωνικό έργο.

Επίσης, ο κ. Ευαγγέλου ανακοίνωσε ότι οι αερομεταφορές πρέπει να παίξουν σπουδαίο ρόλο στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, αφού αυτής της μορφής ο τουρισμός είναι και ο στόχος της χώρας μας. Ακόμα, σχετικά με τις πρόσφατες μειώσεις στα τέλη του που έκανε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο κ. Ευαγγέλου πιστεύει ότι είναι πολύ μικρής κλίμακας αφού επηρέασαν συνολικά 44 πτήσεις, εκ των οποίων οι 26 είναι της Lufthansa, και δεν διευκόλυναν καμία ελληνική αεροπορική εταιρία. 'Ελπίζω', είπε ο κ. Ευαγγέλου, 'αυτή να ήταν μόνο μια μικρή αρχή και ότι θα υπάρξει συνέχεια'. Τέλος, ο κ. Ευαγγέλου πιστεύει ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης που δεν συμφέρει κανέναν. Πρόταση του είναι να γίνει αναθεώρηση της σύμβασης ώστε να γίνει εφικτή η λύση των προβλημάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024