Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί2η Σύσκεψη Δημάρχων & Εκπροσώπων της Τ.Α από πόλεις με Οργανισμούς Λιμένος
Λιμένες

2η Σύσκεψη Δημάρχων & Εκπροσώπων της Τ.Α από πόλεις με Οργανισμούς Λιμένος

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Παξών έθεσε στη σύσκεψη το ζήτημα της προβληματικής διαχείρισης των μικρών και απομακρυσμένων λιμανιών από την έδρα του εκάστοτε Οργανισμού Λιμένος, την άμεση δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών ταμείων και την ελευθερία ως προς τη χρήση των αλιευτικών ή τουριστικών καταφυγίων.

Η 2η Σύσκεψη Δημάρχων & Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πόλεις που έχουν στα διοικητικά τους όρια λιμάνια (Οργανισμούς Λιμένος), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Στη συνάντηση αυτή με αντικείμενο τις σχέσεις των πόλεων με τους Οργανισμούς Λιμένων συμμετείχε και ο Δήμος Παξών με εκπρόσωπο του, τον δημοτικό σύμβουλο Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Γ. Λύχνο, όπου και έθεσε το ζήτημα της προβληματικής διαχείρισης των μικρών και απομακρυσμένων λιμανιών από την έδρα του εκάστοτε Οργανισμού Λιμένος, της άμεσης δημιουργίας Δημοτικών Λιμενικών ταμείων, αναλύοντας τα οικονομικά οφέλη για τους νησιωτικούς μικρούς δήμους της χώρας  και την ελευθερία ως προς τη χρήση των αλιευτικών ή τουριστικών καταφυγίων που πρέπει ειδικά τα μικρά νησιά να απολαμβάνουν ως βασική προϋπόθεση για την επιβίωση του ίδιου, του πληθυσμού τους – θεματολογία που ο Δήμος Παξών έχει “ανοίξει” και στην 1η συνάντηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για το ΕΣΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, Ηγουμενίτσας, κ. Γιάννης Λώλος, Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα, Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ακόμη παραβρέθηκαν από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Σπύρος Πέγκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας και εκπρόσωπος του Δήμου στο ΔΣ του ΟΛΘ, κ. Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κέρκυρας, κ. Βασίλης Καββαδίας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Μιχάλης Κεράτσας.

Αποφασίστηκε τέλος να ζητηθεί άμεσα από κοινού συνάντηση των δημάρχων με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, στους οποίους θα τεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων των δήμων.

Να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για την 1η Συνάντηση στις 29 Οκτώβριου στην Αθήνα, είχε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024