Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ρωσία διακόπτει το καθεστώς ταξιδιών άνευ βίζας με την Τουρκία
Τουριστική πολιτική

Η Ρωσία διακόπτει το καθεστώς ταξιδιών άνευ βίζας με την Τουρκία

Το Κρεμλίνο έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν είναι ασφαλής προορισμός για τους Ρώσους. Η Τουρκία είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους με περισσότερα από 3 εκατομμύρια να την έχουν επισκεφθεί τον προηγούμενο χρόνο. Το α' εξάμηνο του 2015, η Τουρκία υποδέχθηκε περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες.

Η Ρωσία αναβάλει το καθεστώς πραγματοποίησης ταξιδιών χωρίς βίζα με την Τουρκία, από την 1η Ιανουαρίου 2016, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αντίποινα στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 την προηγούμενη εβδομάδα από τουρκικό F-16. Ο ένας πιλότος σκοτώθηκε από Σύρους αντικυβερνητικούς όταν έπεσε στο έδαφος με αλεξίπτωτο, ενώ ο δεύτερος διασώθηκε και γύρισε ασφαλής στη στρατιωτική βάση Khmeimim.

“Έχουμε αποφασίσει να αναβάλουμε το καθεστώς πραγματοποίησης ταξιδιών χωρίς βίζα μετακύ Ρωσίας και Τουρκίας. Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου” δήλωσε ο Lavrov την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από συντάντηση στη Μόσχα με τον Σύριο ομόλογό του Walid Muallem.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2011, ύστερα από συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο κρατών. Σύμφωνα με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, επιτρεπόταν στους Ρώσους πολίτες να μένουν στη Ρωσία για ένα διάστημα 30 ημερών και το ίδιο για τους Τούρκους στη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν είναι ασφαλής προορισμός για τους Ρώσους. Την κίνηση αυτή ακολούθησε διακοπή των συμβολαίων των μεγαλύτερων Ρώσων TOs με τουρκικά ξενοδοχεία και θέρετρα.

Η Τουρκία είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους με περισσότερα από 3 εκατομμύρια να την έχουν επισκεφθεί τον προηγούμενο χρόνο. Το α’ εξάμηνο του 2015, η Τουρκία υποδέχθηκε περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες.

Ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η Μόσχα ανακοίνωσε σειρά μέτρων: αεροπορική κάλυψη από μαχητικά σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση από αέρος, ενίσχυση της αεράμυνας με την ανάπτυξη εκτοξευτήρων κατευθυνόμενων πυράυλων στα παράλια της Λατάκειας και αναστολή όλων των στρατιωτικών επαφών με την Τουρκία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024