Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ρωσία απαγορεύει την πώληση αεροπορικών τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία
Τουριστική πολιτική

Η Ρωσία απαγορεύει την πώληση αεροπορικών τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία

Τέλος στις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία βάζει η ρωσική κυβέρνηση, ενώ όλες οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία σταματούν άμεσα.

Η Ρωσική Ομοσπονδία απαγόρευσε την πώληση τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, όπως δήλωσε χθες ο α’ αναπληρωτής πρωθυπουργός πρωθυπουργός Igor Shuvalov. Όλες οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία έχουν απαγορευθεί, ενώ οι τακτικές αερομεταφορές θα πραγματοποιούνται υπό αυστηρότερο καθεστώς, πρόεσθεσε ο Shuvalov.

“Όλες οι πωλήσεις πακέτων προς την Τουρκία σταματούν άμεσα. Οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία απαγορεύονται, εκτός από αυτές που αφορούν σε εκκένωση Ρώσων τουριστών που βρίσκονται εκεί”, δήλωσε ο υπουργός. “Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν στις τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών για να διασφαλιστεί η απαραίτητη προστασία”, πρόσθεσε.

Παρ’όλα αυτά, οι ρωσικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας ύστερα από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού Su-24 από τις τουρκικές δυνάμεις δε θα επηρεάσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί προς τις 31 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και τα βιομηχανικά προϊόντα.

“Για όσες κατασκευαστικές συμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι Τούρκοι υπήκοοι μπορούν να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Για τις νέες συμβάσεις, οι οποίες μπορεί να υπογραφούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 δε θα υπάρξει τέτοια ελευθερία και θα πρέπει να ληφθεί ειδική άδεια από την κυβέρνηση”, ανέφερε ο Shuvalov στον Ρώσο πρωθυπουργό Dmitry Medvedev κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν αποκλείουμε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης Τούρκων υπηκόων σε κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά αυτό θα γίνεται κάτω από αυστηρούς ελέγχους”, πρόσθεσε ο Shuvalov. Επίσης, επεσήμανε ότι εισαγωγή ειδικού καθεστώτος βίζας με την Τουρκία δε σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί σχετικά με την είσοδο Τούρκων τουριστών ή επαγγελματιών στη Ρωσία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024