Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά ταξίδια παραμένουν ανθεκτικά παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές
Έρευνα

Τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά ταξίδια παραμένουν ανθεκτικά παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές

Σχεδόν οι μισοί επιχειρηματίες (το 47%) που απάντησαν σε έρευνα του Global Business Travel Association απάντησαν ότι δεν έχει γίνει καμμία αλλαγή στα ταξίδια, ενώ ένα 26% απάντησε ότι έχει γίνει μόνο μικρή μείωση στα ταξίδια εντός Ευρώπης. Μόνο 1% απάντησε ότι έχουν προσωρινά 'παγώσει' τα ταξίδια τους εντός της ηπείρου.

Σχεδόν τα 3/4 των Ευρωπαίων buyers στο χώρο του business travel δήλωσαν ότι η πολιτική ταξιδίων της εταιρείας τους για ταξίδια εντός Ευρώπης θα παραμείνει ανεπηρέαστη από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις απειλές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο Global Business Travel Association (GBTA) τις μέρες που ακολούθησαν των επιθέσεων.

Σχεδόν οι μισοί επιχειρηματίες (το 47%) που απάντησαν στην έρευνα του GBTA απάντησαν ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα ταξίδια, ενώ ένα 26% απάντησε ότι έχει γίνει μόνο μικρή μείωση στα ταξίδια εντός Ευρώπης. Μόνο 1% απάντησε ότι έχουν προσωρινά ‘παγώσει’ τα ταξίδια τους εντός της ηπείρου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων buyers στο χώρο του business travel (το 79%) θςεωρούν ότι είναι σημαντικό τα ταξίδια εντός Ευρώπης να συνεχίσουν κανονικα, παρά την πρόσφατη τρομοκρατική δραστηριότητα.

“Τα επιχειρηματικά ταξίδια στην Ευρώπη παραμένουν ανθεκτικά παρά τις τρομκρατικές επιθέσεις” είπε ο Michael W. McCormick, γενικός διυεθυντής του GBTA. “Οι απαντήσεις (στην έρευνα) είναι εντυπωσιακές παρόμοιες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η μεγάλη πλειοψηφία των travel buyers πιστεύουν ότι είναι  σημαντικό τα ταξίδια εντός Ευρώπης να συνεχίσουν κανονικα, παρά την πρόσφατη τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτή η ανθεκτικότητα, όμως, αυτό που κάνει είναι να τονίζει την ανάγκη των επιχειρήσεων, τρωψν  κυβερνήσεων και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για μεταξύ τους συνεργασία, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ένα παγκόσμιο ταξιδιωτικό σύστημα, ασφαλές και προστατευμένο”.

Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 25-30 Νοεμβρίου 2015 και απάντησαν σε συνολικά 236 travel buyers από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια σε έρευνα του GBTA survey σε 169 Αμερικανούς travel buyers, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στις ΗΠΑ, σχεδόν τα 3/4 των Αμερικανών buyers στο χώρο του business travel δήλωσαν ότι η εταιρική τους πολιτική ταξιδιών προς την Ευρώπη θα παραμείνει στο μεγαλύτερο ποσοσοτό της ανεπηρέαστη από τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι. Η πλειοψηφία (57%) ανέφερε “καμμία αλλαγή” και ένα ποσοστό 16% ότι έχει γίνει μόνο μικρή μείωση στα ταξίδια εντός Ευρώπης. Επιπλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (93%) ανέφερε ότι θεωρούν σημαντικό τα ταξίδια προς την Ευρώπη να συνεχιστούν κανονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024