Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσκεψη της Πρέσβειρας του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσω του τουρισμού στην Αθήνα
Πολιτισμός

Επίσκεψη της Πρέσβειρας του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσω του τουρισμού στην Αθήνα

Ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η επικοινωνία γίνονται πρεσβευτές ειρήνης μέσα από τη δράση της κας Cassandra (Cassie) De Pecol.

Η κα Cassandra (Cassie) De Pecol, Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσω του τουρισμού, βρέθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, φιλοξενούμενη από το Skal Athens, μέλος του Skal International.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο επί των τουριστικών θεμάτων, κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τον δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά και τον πρόεδρο του Skal Athens κ. Στέφανο Κωστόπουλο, την υποδέχθηκαν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Πρέσβειρας περιλάμβανε σύντομους χαιρετισμούς, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και φύτεμα ελιάς.

Η Πρέσβειρα παρέδωσε τη Διακήρυξη Ειρήνης του Διεθνούς Ινστιτούτου, σηματοδοτώντας έτσι την ιδέα και το νόημα του τι είναι η ειρήνη, και πώς μέσα από τις προσπάθειες για έναν υπεύθυνο τουρισμό, μπορεί να ενισχυθεί ο κόσμος μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Αριστέα Βάβουλα και κα Παππά Γιώτα και ο πρόεδρος του Λιμένος Ελευσίνας κ. Σπύρος Μιχαήλ. Η Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη συνοδευόταν από κλιμάκιο που το εκπροσωπούσαν μέλη του SKAL Athens, καθώς και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Επίσης συμμετείχε η νέα γενιά, εκπροσωπούμενη από τους μαθητές Λυκείου Ελευσίνας.

Η συμβολική δενδροφύτευση ελιάς σηματοδότησε τη σημασία τόσο του πολιτισμού όσο και της ειρήνης, στην ορθή ανάπτυξη τομέων του τουρισμού με κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς και στον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός τόσο ιστορικά ιδιαίτερου τόπου, όπως η Ελευσίνα.

H επίσκεψη η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συνέβαλε στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής, αλλά και πρόβαλε την υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με σκοπό να προωθηθεί ένα νέο υπόδειγμα για τη δυτική Αττική, που στηρίζεται σε ένα μοντέρνο πάντρεμα κουλτούρας, πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η επίσκεψη έκλεισε με την υπόσχεση της Πρέσβειρας να μεταφέρει τα μηνύματα της επίσκεψης της στην Ελευσίνα και στις 196 χώρες του κόσμου που θα επισκεφτεί.

Διάλεξη στο τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ στο Αιγάλεω
Γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας με διάφορες χώρες του εξωτερικού δημιουργούνται μέσω της Παγκόσμιας Δράσης “Expedition 196” – προώθησης της “Ειρήνης μέσω του Τουρισμού”, της δραστηριότητας δηλαδή που αναπτύσσει η κα De Pecol, είναι το συμπέρασμα, που βγήκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποίησε, στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Αθήνα, τη Τρίτη 8, Δεκεμβρίου, στους φοιτητές του τμήματος Τουρισμού των ΤΕΙ στο Αιγάλεω.

Το SKAL είναι ο μόνος διεθνής οργανισμός, ο οποίος συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εκπροσωπείται από ανώτερα και διευθυντικά στελέχη του τουρισμού, τα οποία συναντώνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε περιβάλλον φιλίας και αλληλεγγύης. Το πρώτο τμήμα του SKAL ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1932 από τουριστικούς παράγοντες, έπειτα από ένα εκπαιδευτικό τους ταξίδι στη Σκανδιναβία όπου και γεννήθηκε η ιδέα, επαγγελματίες δηλαδή του τουρισμού αποφάσισαν να συνεργάζονται στενότερα μέσα από ένα οργανισμό σε πνεύμα φιλίας. Η ιδέα αυτή του επαγγελματισμού και της διεθνούς φιλίας έγινε αμέσως δημοφιλής και έτσι από το 1934 το Σκωλ πέτυχε διεθνή υπόσταση με το σχηματισμό της Διεθνούς Ένωσης των τμημάτων του SKAL (A.I.S.C.) με την πρωτοβουλία του πρώτου προέδρου του SKAL Παρισιού, ο οποίος θεωρείται και “Πατέρας του SKAL”, Florimond Volckaert. Η οργάνωση είναι σήμερα Παγκοσμίως γνωστή ως Skal International. Tο Skal International σήμερα αριθμεί περίπου 17.000 μέλη, ενταγμένα σε  400 τμήματα, σε περισσότερες από 80 χώρες. Το πρώτο τμήμα του SKAL στη χώρα μας ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1954 από τουριστικούς παράγοντες και διακεκριμένες προσωπικότητες της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς.

Στη φωτογραφία, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων κα Φλώρα Ρεντούμη,  η Πρέσβειρα της Ειρήνης μέσω του Τουρισμού κα Cassandra (Cassie) De Pecol, με το βιβλίο για την Ελευσίνα, o πρόεδρος του Skal Athens κ. Στέφανος Κωστόπουλος και ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γεώργιος Τσουκαλάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024