Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚύπρος: Μνημόνια Συνεργασίας στις αερομεταφορές με το Κατάρ και τα ΗΑΕ
Αερομεταφορές

Κύπρος: Μνημόνια Συνεργασίας στις αερομεταφορές με το Κατάρ και τα ΗΑΕ

Η Κύπρος υπέγραψε αναθεωρημένα Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών με το Κατάρ και τα ΗΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της χώρας.

Αναθεωρημένα Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών υπέγραψε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Τα Μνημόνια υπέγραψε εκ μέρους της Κύπρου, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης, ενώ εκ μέρους του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπέγραψαν οι γενικοί διευθυντές των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας των χωρών κ. Αbadullah bin Naser Turki Al Subaie και κ. Said Mohammed Al Suwaidi.

Η υπογραφή των δύο Μνημονίων θεωρείται σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ελευθεροποίηση των αεροπορικών μεταφορών και εμπίπτει στο πλαίσιο της νέας εξωτερικής πολιτικής των ανοικτών αιθέρων όπως ονομάζεται, που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και έχει ως στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με τις υπόλοιπες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Μνημόνια που υπογράφηκαν παρέχουν στα συμβαλλόμενα μέρη αυξημένα δικαιώματα 5ης ελευθερίας, σύμφωνα με τα οποία οι καθορισμένες αεροπορικές τους εταιρείες μπορούν να πετάξουν από οποιοδήποτε σημείο στις χώρες τους προς οποιοδήποτε ενδιάμεσο σημείο, ή σημείο πέραν των χωρών τους.

Στη φωτογραφία, η πρώτη προσγείωση της Qatar Airways στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024