Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Η Κροατία ελπίζει τα Χριστούγεννα να συμβάλουν στην αύξηση του τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 24 Δεκέμβριος 2015, 12:57

Το Ζάγκρεμπ, η πρωτεύουσα της Κροατίας μεταμορφώνεται σε Χριστουγεννιάτικο προορισμό, προσελκύοντας ρεκόρ επισκεπτών.


Παρά το γεγονός ότι η Κροατία είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως χώρα για καλοκαιρινές διακοπές, κατά τη διάρκεια του χειμώνα η πρωτεύουσα της χώρας Ζάγκρεμπ λανσάρεται ως χειμερινός προορισμός. Και πως το πετυχαίνει αυτό; Οργανώνοντας Φεστιβάλ με γλυπτά πάγου, βγάζοντας στους δρόμους τις μουσικές μπάντες και λειτουργώντας ένα τεράστιο παγοδρόμιο τραβώντας έτσι την προσοχή εκείνων που θέλουν να κάνουν χειμερινές διακοπές.
 
Έτσι λοιπόν το Ζάγκρεμπ ανταγωνίζεται τους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης όπως η Βιέννη και η Πράγα. Ο Οργανισμός Τουρισμού του Ζάγκρεμπ εδώ και 6 χρόνια τρέχει το πρόγραμμα «Advent in Zagreb», όπου προσφέρονται στους επισκέπτες ειδικές τιμές στις πτήσεις και στα ξενοδοχεία, πρόγραμμα ξεναγήσεων με τα πόδια μέσα στην πόλη, δωρεάν μουσικές συναυλίες, ακόμα και εδέσματα όπως παραδοσιακά λουκάνικα και κόκκινο κρασί σε όλα τα φωταγωγημένα σημεία της πόλης. 
 
Η πόλη κατάφερε φέτος να κερδίσει τον τίτλο της ‘Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Αγοράς’ ανάμεσα σε 100.000 ταξιδιώτες – επισκέπτες του κόμβου European Best Destinations. Έτσι έχει πλέον καθιερωθεί ως χριστουγεννιάτικος προορισμός αυξάνοντας έτσι τους τουρίστες – επισκέπτες της. 
 
Ο κ. Luka Benko από τον Οργανισμό Τουρισμού του Ζάγκρεμπ σε συνέντευξη του δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα του είναι γνωστή για καλοκαιρινές διακοπές, η προσπάθεια αυτή του Οργανισμού εδώ και 6 χρόνια να κάνει το Ζάγκρεμπ Χριστουγεννιάτικο προορισμό φαίνεται ότι έχει επιτύχει. “Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τονίσε.
 
Το πρόγραμμα «Advent» προσέλκυσε 56.000 επισκέπτες στο Ζάγκρεμπ το Δεκέμβριο 2014 σημειώνοντας αύξηση 21 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. “Ελπίζουμε να επιτύχει φέτος τουλάχιστον τους αριθμούς αυτούς, αλλά για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι θα τους ξεπεράσουμε κιόλας.”, πρόσθεσε ο κ. Benko.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top