Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤυνησία: Επεκτείνεται η περίοδος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Προορισμοί

Τυνησία: Επεκτείνεται η περίοδος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η τυνησιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους δύο μήνες μετά την βομβιστική επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου.

Η Τυνησία μετά την βομβιστική επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου είχε μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα 24 Δεκεμβρίου, αλλά μόλις χθες ο πρόεδρος της χώρας Beji Caid Essebsi ανακοίνωσε ότι η περίοδος αυτή θα επεκταθεί μέχρι και την 21η Φεβρουαρίου. 
 
Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά το γεγονός ότι έχει επίπτωση στη τουριστική κίνηση της χώρας, αλλά κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφάλειας. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, προσθέτοντας ότι “περαιτέρω επιθέσεις παραμένουν πολύ πιθανές, συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων εναντίον των ξένων“.
 
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης, οι αρμοδιότητες του στρατού είναι διευρυμένες, αλλά με την επέκταση ήταν σύμφωνος και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας. Η Τυνησία το τελευταίο διάστημα έχει δει δραματική πτώση στις διεθνείς αφίξεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η πτώση ανέρχεται στο 33% σε σχέση με το 2014.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024