Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣαράντα εστιατόρια στην Ελλάδα απέκτησαν το 'Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια'
Εστίαση

Σαράντα εστιατόρια στην Ελλάδα απέκτησαν το 'Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια'

Στόχος του 'Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet' είναι να υποστηρίξει τα εστιατόρια που παρέχουν αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή, μέσω της απόδοσης σε αυτά του Σήματος Ποιότητας, καθώς και να τα προβάλλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη συνεισφορά τους στην προώθηση της γνήσιας τοπικής Μεσογειακής γαστρονομίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εστιατόρια που δίνουν έμφαση στη xρήση εποχιακών και τοπικών προϊόντων προσφέροντας μενού με παραδοσιακά πιάτα ή/ και σύμφωνα με τη τοπική μεσογειακή διατροφή και διαφάνεια διατροφικών πληροφοριών, προωθώντας τον τρόπο ζωής που συνδέεται με το Μεσογειακό Μοντέλο, τον τρόπο ζωής της περιοχής μας.

Στόχος του “Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet” είναι να υποστηρίξει τα εστιατόρια που παρέχουν αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή, μέσω της απόδοσης σε αυτά του Σήματος Ποιότητας, καθώς και να τα προβάλλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη συνεισφορά τους στην προώθηση της γνήσιας τοπικής Μεσογειακής γαστρονομίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το “Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet” για εστιατόρια είναι μία πρωτοβουλία ενταγμένη στο πλαίσιο του έργου “ΜedDiet: Mediterranean Diet and Enhancement of the Traditional Foodstuff” (Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Προϊόντων). Είναι ένα στρατηγικό έργο, το οποίο υλοποιείται από διεθνή ομάδα 13 εταίρων από 6 μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ιταλία, το Λίβανο, την Ισπανία και την Τυνησία, στο πλαίσιο του Πολυμερούς Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου” 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024