Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χειμερινός τουρισμός

Έναρξη λειτουργίας Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού και Βόρα-Καϊμάκτσαλαν

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Δεκέμβριος 2015, 15:54

Η έναρξη λειτουργίας και για τα δυο έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και ήδη μέσα στις 5 πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν τον Παρνασσό περισσότερα από 8.000 άτομα και το Βόρα περίπου 1.000.


Με επιτυχία, με καλές καιρικές συνθήκες και αρκετά καλό χιόνι σε ποιότητα, ξεκίνησε η σαιζόν για τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ). Η έναρξη λειτουργίας και για τα δυο έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και ήδη μέσα στις 5 πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν τον Παρνασσό περισσότερα από 8.000 άτομα και το Βόρα περίπου 1.000.

Για το Βόρα καθοριστική ήταν η λειτουργία κανονιών τεχνητής χιόνωσης επί 20ήμερο, η οποία συνεχίζεται καθημερινά όταν η θερμοκρασία και η υγρασία το επιτρέπουν, ενώ οι ήπιες καιρικές συνθήκες έχουν επιτρέψει την καθημερινή λειτουργία του εναέριου αναβατήρα-καρέκλα.

Στον Παρνασσό από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτούργησαν για τους χιονοδρόμους οι πίστες “Αίολος”, “Περικλής” και “Δηιάνειρα” σε μήκος 1.300 μ., ενώ πολλοί επισκέπτες απόλαυσαν τη βόλτα και την εξαιρετική θέα, με τους υπερσύγχρονους αναβατήρες. Από τις 26 Δεκεμβρίου λειτούργησαν έκαναν πρεμιέρα και οι νέοι αναβατήρες που παρέχουν άνετη και γρήγορη σύνδεση των Κελαριών με τη Φτερόλακα. Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τα νέα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αναβατήρων στον κόσμο, 40 χρόνια μετά την αρχική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.
 
Σημειώνεται ότι, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που δόθηκαν προς χρήση αποτελούν μια τεράστια προσπάθεια που υλοποίησε η ΕΤΑΔ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος” σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους όμορους Δήμους της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αράχωβας – Διστόμου, Δελφών και Λιβαδειάς.
   
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για την εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8 MW, που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία του Χιονοδρομικού. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων επιτυγχάνεται η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top