Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑποκαθίσταται η κανονική λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων από τις 2 Ιανουαρίου
Πολιτισμός

Αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων από τις 2 Ιανουαρίου

Στην ικανοποίηση του αιτήματος των υπαλλήλων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων για επαναφορά της προσαύξησης κατά 25% της ωριαίας αποζημίωσης για παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου φέρεται να προχωρά η κυβέρνηση.

Πραγματοποιήθηκε χθες, σε θετικό κλίμα, συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η ηγεσία της ΠΕΥΦΑ εξέθεσε στον υπουργό κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αποχή από την εργασία των φυλάκων αρχαιοτήτων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ύστερα από την περικοπή της αποζημίωσης κατά 25% για την παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου του φυλακτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των εκπροσώπων της ΠΕΥΦΑ και υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς επίλυση του θέματος. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους φύλακες και το προσωπικό καθαριότητας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Κατόπιν αυτού, η Ένωση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σημειώνεται ακόμη ότι θα εξεταστεί το αίτημα των φορέων για την άμεση ενίσχυση των χώρων αυτών με μόνιμο προσωπικό φύλαξης, προκειμένου να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο, κυρίως, την εικόνα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024