Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτη Ρόδο το Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ‘UCI GranFondo Rhodes Tour’
Αθλητικός τουρισμός

Στη Ρόδο το Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ‘UCI GranFondo Rhodes Tour’

Ο αγώνας είναι ο πρώτος από τις 12 αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2016 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας, ενώ μαζί με τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου (17 Απριλίου 2016) εντάσσεται στο πλέγμα των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού κατά την πρώιμη τουριστική περίοδο.

Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (Union Cycliste International-UCI) επέλεξε τη Ρόδο για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Ερασιτεχνικού Κυπέλλου UCI GranFondo Rhodes Tour (22-24 Απριλίου 2016).

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο μετά από συντονισμένες ενέργειες των Διευθύνσεων Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προσέλκυση τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο αγώνας είναι ο πρώτος από τις 12 αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2016 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας, ενώ μαζί με τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου (17 Απριλίου 2016) εντάσσεται στο πλέγμα των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού κατά την πρώιμη τουριστική περίοδο.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου τονίζει ότι η εισαγωγή καινοτόμων ταξιδιωτικών εμπειριών αποτελεί το κλειδί στην προσπάθεια της επέκτασης της χρονικής διάρκειας της τουριστικής δραστηριότητας.

“Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συντονίζεται με την παγκόσμια τάση που θέλει τον Αθλητισμό να αποτελεί μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Εισάγουμε νέες μορφές ταξιδιωτικών εμπειριών, οι οποίες δεν ξεκουράζουν μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Ο επισκέπτης μέσα από τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα, εκτονώνεται, δημιουργεί, συμμετέχει και ζει πιο ενεργά τον τόπο που επισκέπτεται. Στο τέλος των διακοπών του παίρνει μαζί στη βαλίτσα του, πέρα από την ανάμνηση και μία εμπειρία ζωής που θα τον συντροφεύει για πάντα”, αναφέρει η κα Παπαβασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα αθλητικά events, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχεδιάζει καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα Απριλίου την πραγματοποίηση μεγάλων πολιτιστικών διοργανώσεων στη Ρόδο, ώστε να υπάρχουν δράσεις οι οποίες να ενισχύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Βασικός στόχος είναι τέτοιες δράσεις, που εφαρμόζονται πιλοτικά στη Ρόδο, να επεκταθούν και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στην προσπάθεια άμβλυνσης της εποχικότητας της τουριστικής δραστηριότητας. Σε αυτή την προσπάθεια, η αντιπεριφερειάρχης κρίνει εξαιρετικά σημαντική και τη συμβολή των τοπικών κοινωνιών.

“Η Ρόδος είναι ένα νησί το οποίο μας εμπνέει να προσφέρουμε στον επισκέπτη μία πλειάδα ειδικών επιλογών. Προσπαθούμε δε καθημερινά να δημιουργούμε εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες σε όλα μας τα νησιά. Κύριο μας μέλημα είναι να το καταφέρουμε αυτό, όχι μόνο με τις δράσεις που θα οργανώσει και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, αλλά με την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Θεωρώ ότι με όλες αυτές τις δράσεις της ΠΝΑΙ και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών είτε μέσω των εθελοντικών και ποτιστικών συλλόγων των νησιών μας, είτε μεμονωμένα, δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο στους επισκέπτες μας, αλλά και σε όλους εμάς να γνωρίσουμε ή να ανακαλύψουμε ξανά τις ομορφιές του τόπου μας”, δηλώνει η κα Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με το διευθυντή της UCI Granfondo World Series, Εrwin Vervecken, οι αγώνες έχουν καταφέρει να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες όπου και αν διοργανώνονται. “Βασικός στόχος του UCI Gran Fondo World Series είναι να δώσει σε ερασιτέχνες ποδηλάτες την ευκαιρία να συνδυάσουν την ποδηλασία με τον τουρισμό. Το να διοργανώσουμε λοιπόν ένα προκριματικό αγώνα στη Ρόδο ταιριάζει απόλυτα με τους σκοπούς μας. Εστιάζουμε όμως και στους παλαιότερους ποδηλάτες οι οποίοι επιθυμούν να αγωνίζονται και σε μεγαλύτερη ηλικία και να ανακαλύπτουν παράλληλα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αυτοί οι αθλητές επισκέπτονται τον κάθε τόπο με τις οικογένειές τους, διαμένουν τουλάχιστον για μία εβδομάδα για να απολαύσουν τις βόλτες με το ποδήλατο, τον ήλιο και να λάβουν μέρος σε ένα ποδηλατικό αγώνα στο τέλος της παραμονής τους”, αναφέρει ο κ. Vervecken, ο οποίος συμπληρώνει: “Οι συμμετοχές στο UCI World Cycling Tour ποικίλλουν. Έχουν φτάσει τις 10.000 ενώ ένας μέσος όρος συμμετοχών είναι οι 3.000”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του αγώνα της Ρόδου, κ. Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνει ότι τέτοιες δράσεις, εκτός των άλλων, ενεργοποιούν την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή, τον εθελοντισμό και την ευγενή άμιλλα.

“Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας στο όμορφο νησί της Ρόδου. Αισιοδοξούμε να συνδυάσουμε την διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επιστέγασμα της επιτυχίας του αγώνα αποτελεί η προηγούμενη τετραετής διοργάνωση του αγώνα στην Ελλάδα και η υψηλή αξιολόγηση από την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας, UCI. Ραντεβού τον Απρίλιο”, δηλώνει ο κ. Λεβεντάκης

Η UCI Gran Fondo World Series (πρώην UCI World Cycling Tour) είναι μια σειρά από αγώνες που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Το 25% των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή ομάδα των προκριματικών αγώνων UCI Gran Fondo World Championships, θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον τελικό, όπου οι πρωταθλητές θα βραβευτούν με την πολυπόθητη φανέλα-ουράνιο τόξο.

Προωθώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού για παλαιότερους αθλητές και ερασιτέχνες, ένας από τους στόχους αυτής της σειράς αγώνων είναι η παγκόσμια μετάδοση του ιδεώδους της “Ποδηλασίας για όλους”. Με αυτό το σκεπτικό, είναι πολύ σημαντική η γεωγραφική διασπορά των αθλητικών εκδηλώσεων με βάση πάντα αυστηρά οργανωτικά και αθλητικά κριτήρια αλλά και το τουριστικό ενδιαφέρον του κάθε τόπου.

Σε συνεργασία με το γνωστό οργανισμό αθλητικού μάρκετινγκ Golazo, η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας δημιούργησε την UCI Gran Fondo World Series. Αυτοί οι δύο φορείς είναι υπεύθυνοι για τη συνολική οργάνωση, το συντονισμό και την εμπορία των αγώνων πρόκρισης UGFWS.

Η Ρόδος θα φιλοξενήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της χρονιάς. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 12 αγώνες σε όλο τον κόσμο (2 Αυστραλία, 2 Αμερική, 1 Ν. Αφρική και 7 Ευρώπη). Το 25% των ποδηλατών που θα προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία, θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-4 Σεπτεμβρίου στο Περθ της Αυστραλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024