Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

'Ελληνικό Απόσταγμα 2016' στην Αίγλη Ζαππείου στις 31 Ιανουαρίου

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιανουάριος 2016, 11:48

Εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων υπό τη δσιοργάνωση της Vinetum, στις 31 Ιανουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου Αθήνας (αίθουσα Ολυμπία).


Ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα βρίσκονται πια σε εξαιρετική άνθιση και το προφίλ τους έχει βελτιωθεί ριζικά συγκριτικά με το παρελθόν. Σήμερα, λοιπόν, μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής τέτοιων ποτών είναι πιο επίκαιρη και απαραίτητη από ποτέ. Έχει το όνομα “Ελληνικό Απόσταγμα 2016”, απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες και διοργανώνεται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 (13:00 έως 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου Αθήνας (αίθουσα Ολυμπία).

Στο “Ελληνικό Απόσταγμα 2016” θα εκτεθούν προς δοκιμή τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι, αλλά και ηδύποτα (λικέρ), όλα ελληνικής παραγωγής. Σήμερα, μακριά από τα ανώνυμα έως επικίνδυνα “χύμα”, που δεν έχουν θέση στο “Ελληνικό Απόσταγμα”, όλο και περισσότερο ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα και ηδύποτα έχουν παρουσιάσει απίστευτη βελτίωση. Βελτίωση στην ποιότητα άνθιση στην προτίμηση του κοινού. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα, κάποτε παλαιώνουν για χρόνια σε βαρέλια, όπως διάσημα “ξαδέλφια” τους του εξωτερικού, χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ από χαρισματικούς bartenders, που θέλουν να διαφοροποιήσουν γευστικά τις δημιουργίες τους κ.λπ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όλο και περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες οινοποιοί εισέρχονται στην παραγωγή αποσταγμάτων.

Οι επισκέπτες στο “Ελληνικό Απόσταγμα 2016” θα δοκιμάσουν τέτοια προϊόντα, ανάμεσά τους και κάποια πραγματικά μοναδικά ή σπάνια, π.χ. παλαιωμένα τσίπουρα, απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.ά. και θα γνωρίσουν τους δημιουργούς τους. Τις δοκιμές θα συνοδεύσουν επιλεγμένα προϊόντα χορηγών γευστικής απόλαυσης στην εκδήλωση.

Το “Ελληνικό Απόσταγμα 2016” θα πλαισιώσουν ομιλίες όπως του “πάπα” του ούζου Ευστάθιο Βαρβαγιάννη, που θα εξηγήσει σε τι διαφέρει το καλό ούζο, του Αργύρη Τσακίρη, που θα μιλήσει για το μπράντυ, με δοκιμή ενός παμπάλαιου BOΤΡΥΣ και των Ντένυ Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια, που έφεραν στην Ελλάδα τον διεθνή οδηγό αποσταγμάτων Difford’s Guide, Νο1 spirits site στην Ευρώπη και Νο3 στον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες διεθνούς επικοινωνίας στο ελληνικό απόσταγμα και στο ελληνικό μπαρ. Γνωστοί μπάρμεν θα μιλήσουν για το ελληνικό “aperitivo” και για τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.   

Η είσοδος στο “Ελληνικό Απόσταγμα 2016” γίνεται με πρόσκληση ή εισιτήριο, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).

Το “Ελληνικό Απόσταγμα 2016” διοργανώνει η εταιρεία Vinetum.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top