Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαρουσίαση καινοτομικού μεταπτυχιακού στον τουρισμό, στις 28 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη
Τουριστική εκπαίδευση

Παρουσίαση καινοτομικού μεταπτυχιακού στον τουρισμό, στις 28 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οργανώνει και λειτουργεί καινοτομικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη 'Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών' από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, καθώς στις 20:15 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης “Μανόλης Αναγνωστάκης” θα παρουσιαστούν επίσημα στο κοινό όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών” από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 από τον διευθυντή του Μεταπτυχιακού καθηγητή του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Χρήστου και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και επιχειρήσεων του τουρισμού, της φιλοξενίας, των ταξιδιών και του πολιτισμού! Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρήστου, “το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού αναπτύχθηκε κατόπιν στενής συνεργασίας με κλαδικούς φορείς του τουρισμού, με διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Η υψηλής ποιότητας διδασκαλία καλύπτει 6 καινοτομικές κατευθύνσεις (εξειδικεύσεις) του μεταπτυχιακού οι οποίες αναγράφονται στο δίπλωμα που λαμβάνει ο κάθε φοιτητής, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στον φοιτητή να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις γνώσεις και τις δεξιότητές του σε τομείς του τουρισμού όπως: η φιλοξενία και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι αερομεταφορές και τα ταξίδια, η διοίκηση και το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών, ο πολιτιστικός τουρισμός και η διαχείριση πολιτιστικών πόρων, οι κρουαζιέρες και η ναυτιλία, και η γενική διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων“.

Αντικείμενο αυτού του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα μεταπτυχιακού είναι η παραγωγή αφενός μεν γνώσης στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών και αφετέρου η μετάδοσή της στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα το παρακολουθούν, παρέχοντας έτσι στην τουριστική βιομηχανία στελέχη υψηλού επιπέδου που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και προσφέροντας ειδικευμένους ανθρώπινους πόρους στους δημόσιους και στους μη κρατικούς φορείς του τουρισμού για να συμβάλουν στη βιώσιμη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στην εκδήλωση της ερχόμενης Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 στις 20:15, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης “Μανόλης Αναγνωστάκης”, όλοι οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, γονείς, αλλά και φορείς και επιχειρήσεις) θα έχουν τη δυνατότητα – μεταξύ άλλων – να συζητήσουν με τους συντελεστές του μεταπτυχιακού και να λύσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με τη δομή του, τον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας, τις μορφές παρακολούθησης, τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των χαμηλών διδάκτρων, ευκαιρίες υποτροφιών, κ.ά.

Αιτήσεις υποψήφιων φοιτητών γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη του Φεβρουαρίου 2016.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024