Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τροφοδοσία

Προσφυγή στο ΣτΕ από τους οινοπαραγωγούς για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιανουάριος 2016, 16:11

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι οινοπαραγωγοί και ζητούν να 'παγώσει', αλλά και να ακυρωθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβλήθηκε στο κρασί.


Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του, ο αμπελοοινικός κλάδος κατά της επιβολής του Ε.Φ.Κ. στο κρασί προσέφυγε στις 25 Ιανουαρίου και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε συνέχεια της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, από κοινού με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την ΚΕΟΣΟΕ, υπέβαλε και καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την μορφή υπομνήματος στο οποίο περιγράφονται οι διατάξεις που αντιτίθενται σε πλείονες κανόνες του δικαίου της Ε.Ε.

Ζητήθηκε επιπλέον η άμεση εξέταση της καταγγελίας από την Επιτροπή, με δεδομένη την μαζική και ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλείται στον τομέα.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι: α) Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, β) Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, γ) Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, δ) Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τιρνάβου και ε) ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

Είχε προηγηθεί (στις 20 Ιανουαρίου) υποβολή αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων για τον Ε.Φ.Κ., από κοινού με την ΕΔΟΑΟ και την ΚΕΟΣΟΕ, με επίκληση 13 λόγων ακυρότητας σε ένα κείμενο 35 σελίδων (παραβιάσεις του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας). Παράλληλα, υπεβλήθη και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου, έως την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, αποσκοπώντας στην μη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top