Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τρομοκρατία

Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες της στην Τουρκία ότι κινδυνεύουν να απαχθούν από το ΙΚ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Ιανουάριος 2016, 10:11

'Όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Τουρκία μεμονωμένα θα πρέπει να λάβουν όλα τα δυνατά και αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά τους', τονίζει ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού, Rostourism.


Ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism, προειδοποίησε χθες τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία ότι κινδυνεύουν να απαχθούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

“Οι ηγέτες της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να αρπάξουν ομήρους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία”, επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Rostourism. “Οι όμηροι μπορεί να οδηγηθούν σε ζώνες που ελέγχονται από τους μαχητές του ΙΚ για να εκτελεστούν δημοσίως ή να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Τουρκία μεμονωμένα θα πρέπει να λάβουν όλα τα δυνατά και αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά τους”.

Η Τουρκία, Νο1 προορισμός των Ρώσων τουριστών για πολλά χρόνια, έχασε την πρώτη της θέση απότομα μετά την κατάρριψη ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο. Η προειδοποίηση απευθύνεται ουσιαστικά σε όλους Ρώσους μεμονωμένους τουρίστες έχουν απομείνει στην Τουρκία, καθώς οι οργανωμένες εκδρομές από ταξιδιωτικά γραφεία έχουν απαγορευθεί από τη Μόσχα ως μέρος τμήμα μιας σειράς αντιποίνων μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Το περιστατικό πυροδότησε μια κρίση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με το Κρεμλίνο να κατηγορεί την τουρκική ηγεσία ουσιαστικά για χρηματοδότηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η Ρωσία επανέφερε επίσης τις θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους και επέβαλε κυρώσεις σε πολλά τουρκικά προϊόντα.

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού & Πολιτισμού Mahir Ünal δήλωσε ότι η κρίση με τη Ρωσία θα στοιχίσει στον τουρκικό τουρισμό περίπου 4,5 εκατ. Ρώσους τουρίστες αυτόν τον χρόνο.

Η Τουρκία είχε μια δραματική πτώση των τουριστικών αφίξεων από Ευρώπη και Ρωσία τους πρώτους 11 μήνες του 2015, ενώ ο συνολικός αριθμός των τουριστικών αφίξεων παρουσίασε μόνο μία μικρή πτώση της τάξης του 1,36% την ίδια περιοδο, σε σύγκριση με τους πρώτους 11 μήνες του 2014, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού (29/12/2015). Ο αριθμός των αφίξεων Ρώσων τουριστών μειώθηκε κατά 18% σε 3,6 εκατομμύρια το α‘  11μηνο του 2015, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2014.  Συνολικά, 4,4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2014.

Λόγω της μείωσης αυτής, η Τουρκία πρόκειται να ξεκινήσει προωθητική καμπάνια στην Ευρώπη “υπό τη σκέπη” του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας, για να ξεπεραστούν πιθανές ζημίες το 2016. Ο τομέας θα εστιαστεί επίσης μεσοπρόθεσμα στην κινεζική και την ινδική τουριστική αγορά. Στα πλαίσια αυτά, ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού προγραμματίζεται άμεσα να επισκεφθεί τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για συναντήσεις με φορείς του τουρισμού.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top