Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕυρωπαϊκή Συνάντηση του GSTC στην Ελλάδα για τον Αειφόρο Τουρισμό
Αειφόρος τουρισμός

Ευρωπαϊκή Συνάντηση του GSTC στην Ελλάδα για τον Αειφόρο Τουρισμό

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν θα περιλαμβάνουν: Πρότυπα Αειφορίας, Κριτήρια Τουριστικής Βιομηχανίας και Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ανταπόκρισης του Κοινού, Παρουσίαση Κριτηρίων Αειφόρων Προορισμών και Best Practices στην Ευρώπη, καθώς και πρακτικές και μέσα Marketing σε θέματα Αειφόρου Τουρισμού.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη θα λάβει χώρα η ευρωπαϊκή Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού, στις 16-21 Μαΐου 2016.

Η συνάντηση GSTC αποτελεί μια πρόσκληση για δράση, για ανταλλαγή απόψεων και συμμετοχή στις πρακτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην συνάντηση αυτή θα περιλαμβάνουν: Πρότυπα Αειφορίας (Sustainability Standards), Κριτήρια Τουριστικής Βιομηχανίας (GSTC Industry Criteria Consultation) και Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ανταπόκρισης του Κοινού, Παρουσίαση Κριτηρίων Αειφόρων Προορισμών (Sustainable Destinations Criteria) και Best Practices στην Ευρώπη, καθώς και πρακτικές και μέσα Marketing σε θέματα Αειφόρου Τουρισμού (Marketing Sustainability).

Ενδεικτικό πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα:

  • 16-18/05 – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικά με τα κριτήρια GSTC
  • 19-28/05 – Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση / Συνέδριο του GSTC
  • 21/05 – Προαιρετική επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής συσχετιζόμενα με τον αειφόρο τουρισμό.

Βασικοί διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του GSTC Randy Durband (US) και ο τεχνικός διευθυντής του GSTC Guy Chester (US), ενώ αντιπρόσωποι των χωρών GSTC είναι οι κ.κ. δρ. Ιωάννης Παππάς (Ελλάδα), Mary Mulvey (Ιρλανδία) και Susana Conde (Ισπανία).

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν θεμελιώδη στοιχεία, χρήσιμες επαφές του κλάδου, λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της επιχείρησή τους, πληροφορίες για αειφόρους προορισμούς και προτάσεις για αειφόρο τουριστικό marketing.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού είναι ο αναγνωρισμένος κάτοχος / διαχειριστής των προτύπων αναφοράς για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού από το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και τους Διεθνείς Εμπειρογνώμονες Αειφόρου Τουρισμού. Το GSTC είναι ανεξάρτητος και ουδέτερος οργανισμός, με στόχο την αύξηση της γνώσης αειφόρων πρακτικών του τουρισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών μερών. Αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα του αειφόρου τουρισμού και υποστηρίζεται από  οργανώσεις και άτομα για τη διασφάλιση ότι σημαντικά και έγκυρα πρότυπα είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η Green Evolution ΑΕ δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Οικονομίας Άνθρακα. Προσφέρει ολοκληρωμένες εξειδικευμένες τεχνο-οικονομικές υπηρεσίες. Προσφέρει μία σειρά από ολοκληρωμένα προϊόντα για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες που σχετίζονται με την οικονομία άνθρακα όπως Διαχείριση Portfolio Δικαιωμάτων Άνθρακα, Κλιματική Αλλαγή και Επενδύσεις, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Οικονομία Άνθρακα, Ανθρακικά Ουδέτερες Εκδηλώσεις, Διαχείριση Αερίων Θερμοκηπίου σε Κτήρια, Πράσινο Εστιατόριο, Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κτηρίων, Ανθρακικά Ουδέτερο Προϊόν και Ανθρακικά Ουδέτερος Ιστοχώρος. Ειδικότερα στον αειφόρο τουρισμό, η GE υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους φορείς για τον Αειφόρο τουρισμό μέσω παροχής συμβουλών, προκειμένου να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους προορισμούς και τις τοπικές κοινότητες, συμβάλλοντας στην διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και του τοπίου, καθώς επίσης με την υποστήριξη φορέων, μέσω επιθεωρήσεων σύμφωνα με ευρέως αποδεκτά Διεθνή Πρότυπα Αειφόρου Τουρισμού. Επίσης, η GE συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του αειφόρου τουρισμού μεταξύ όλων των μερών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, ενώ υποστηρίζουν στη λήψη αποφάσεων, σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, στους τομείς της πολιτικής για την αειφόρο ανάπτυξη. Ο διευθύνων σύμβουλος της GE είναι ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού της Ελλάδα, ενώ οι εταίροι της GE είναι αναγνωρισμένοι επιθεωρητές σε διεθνή πρότυπα αειφόρου τουρισμού (Travelife, GreenGlobe, Earthcheck), Διαχειριστές Έργων για Αειφόρο Ανάπτυξη στον Τουρισμό και πιστοποιημένων συμβούλων στην Αειφόρο Ανάπτυξη, καθώς και περιβαλλοντικών προτύπων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024