Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Οινόραμα και Athens Wine Week 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο

Τατιάνα Ρόκου - 05 Φεβρουάριος 2016, 16:18

Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο της Αθήνας η έκθεση κρασιού Οινόραμα που πραγματοποιείται στις 5, 6 και 7 Μαρτίου (10:00-19:00) στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 150 οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα.


Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο οινόφιλο κοινό και σε επαγγελματίες, στην  έκθεση για το κρασί “Οινόραμα”. Εκτός των άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2015), που είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης λαμβάνουν στην είσοδο αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας με το οποίο μπορούν να δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τους οινοπαραγωγούς τους. Ανάμεσα στα 1.500 και πλέον κρασιά του “Οινοράματος” θα βρίσκονται  μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες, καθώς και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες.

Πολλές είναι οι καινοτομίες του φετινού “Οινοράματος στο οποίο αναμένονται και πολλοί ξένοι επισκέπτες: η αίθουσα “Discover Greek Wines”, με τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, η αίθουσα “Οινικές Αποκαλύψεις”, με οινοποιεία πολύ μικρής παραγωγής, το wine bar με τα “φυσικά κρασιά” και τα κρασιά από “αφανείς” ποικιλίες αμπέλου και η δράση “ΕλλΟινικό Εστιατόριο” που στοχεύει στην επιβράβευση των εστιατορίων εκείνων που προβάλλουν τα ελληνικά κρασιά στις λίστες τους αλλά και στην παροχή συμβουλών σε εστιάτορες που θα ήθελαν οι χώροι τους να γίνουν “οινικά εστιατόρια”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ομαδικό σταντ “Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών”, με έξτρα παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, που παράγονται από οινοποιούς του Οινοράματος 2016.

Όπως και πέρυσι, το Οινόραμα 2016 συνοδεύεται από την εβδομάδα κρασιού “Athens Wine Week” (28/02 – 6/03). Κατά τη διάρκειά της θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για το κρασί, (γευσιγνωσίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, οινικά δείπνα κ.ά.) σε διάφορα σημεία της πόλης. Ξεχωρίζει ο “Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης”, με 30 διαλέξεις-εξπρές (10 λεπτά η κάθε μία), από ειδικούς του κρασιού που θα διεξαχθεί στις 28/02/16 στο ξενοδοχείο King George, από νωρίς το πρωί.
 
Η είσοδος στο Οινόραμα 2016 είναι δωρεάν μόνο με προεγγραφή μέχρι τις 20/02/16.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top