Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ θεματική διαμονή και οι δραστηριότητες ενδυναμώνουν τις κρατήσεις του δικτύου Guest Inn για το 2016
Αγροτουρισμός

Η θεματική διαμονή και οι δραστηριότητες ενδυναμώνουν τις κρατήσεις του δικτύου Guest Inn για το 2016

Το 80% των requests στο δίκτυο Guest Inn επιβεβαιώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα μας, θα βρίσκεται στους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2016. Οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο κυρίως προς τους κλασικούς προορισμούς (Κρήτη, Πελοπόννησος και Κυκλάδες), ενώ ενδυναμώνεται το ενδιαφέρον για τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, κυρίως από το Βέλγιο.

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά του 2015 με 300 επιλεγμένα μέλη σε όλη τη χώρα και ένα νέο ανανεωμένο site, το δίκτυο Guest Inn, στοχεύει για το 2016 στη δυναμική προβολή των θεματικών δραστηριοτήτων που προτείνουν και οργανώνουν οι ξενώνες-μέλη του, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μέσω του νέου site, το δίκτυυο Guest Inn στοχεύει στην άμεση και καλύτερη ανάδειξη των ξενώνων του και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους στη διεθνή τουριστική αγορά, μέσω των πρωτοποριακών συνεργασιών με κορυφαίους ευρωπαιϊκούς και ελληνικούς οργανισμούς (EuroGites, Greek Breakfast, Paths of Greece, Green Key), καθώς και στην καινοτόμα τεχνολογία του online συστήματος κρατήσεων Web Hotelier.

Με την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της θεματικής διαμονής το δίκτυο Guest Inn στοχεύει για το 2016 στην επέκταση της τουριστικής περιόδου των ξενώνων του προτείνοντας στους ταξιδιώτες ακόμα περισσότερους λόγους για να επισκευτούν τη χώρα μας.

Στοχεύει επίσης στην αύξηση επισκεψιμότητας των λιγότερο τουριστικών περιοχών της χώρας μας, όπως η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πράγμα πλέον εφικτό λόγω της σημαντικής αύξησης πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από πολλές ευρωπαικές χώρες, όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλια, Γαλλία κ.λπ. Γι ‘αυτόν το λόγο έχουν σχεδιαστεί μία σειρά από στοχευμένες ενέργειες προβολής στη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο την αμέσως προσεχή περίοδο.

Η Ελλάδα παραμένει για την ώρα ένας από του πιο “ασφαλείς” προορισμούς της Ευρώπης. Το 80% των request επιβεβαιώνονται πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα μας, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2016. Οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν για την ώρα τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο κυρίως προς τους κλασικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες, ενώ ενδυναμώνεται το ενδιαφέρον για τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, κυρίως από το Βέλγιο.

Το έντονο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, επηρέασε μόνο τις πρόωρες κρατήσεις (early booking) του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται το 2016 μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκέπτες του δικτύου Guest Inn αναζητούν μικρά οικογενειακά καταλύματα με ποιοτική διαμονή και υπηρεσίες. Επιθυμούν μια πιο προσωπική επαφή με τους ιδιοκτήτες για να μάθουν “από πρώτο χέρι” τα μυστικά κάθε τόπου.

Το δίκτυο Guest Inn αποτελεί το πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων στην Ελλάδα και αναπτύσσει δυναμικά από το 2004 τόσο την ευρωπαϊκή προοπτική των μικρών παραδοσιακών ξενώνων όσο και την προβολή της εναλλακτικής Ελλάδας. To δίκτυο Guest Inn θα βρίσκεται όπως κάθε χρόνο στην έκθεση HO.RE.CA. στο περίπτερο της Web Hotelier Hall 3 – Stand C34 (Athens Metropolitan Expo, 12-15 Φεβρουαρίου 2016).

Στη φωτογραφία, το THEASIS, Κτιστάδες, Τζουμέρκα, Άρτα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024